Novice Škoda

Nova Fabia na poskusnem trčenju prejela najboljšo oceno pet zvezdic

6.11.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Nova Fabia na poskusnem trenju prejela najboljo oceno pet zvezdic

Nova Škoda Fabia je na poskusnem trčenju Euro NCAP prejela najboljšo oceno pet zvezdic. Odlični rezultat testa je potrditev visokega nivoja varnosti novega Škodinega modela, ki bo na prve evropske trge zapeljal že čez nekaj dni. Ocena Euro NCAP temelji na rezultatih v katego­rijah varnost odraslih potnikov, varnost otrok, varnost pešcev in asisten­čni varnostni sistemi.

“Pri razvoju nove Škode Fabie je bil naš cilj, da dosežemo najvišji nivo varnosti v segmentu malih vozil,” je povedal direktor Škodinega razvoja dr. Frank Welsch. “Ocena pet zvezdic pomeni potrditev doseženega cilja s strani neodvisnih strokovnjakov in kaže, da sodi nova Škoda Fabia med najvarnejše male avtomobile na trgu,” tako dr. Welsch.

V vseh štirih ocenjevalnih kategorijah (varnost odraslih potnikov, varnost otrok, asistenčni varnostni sistemi in varnost pešcev) je bila nova Škoda Fabia ocenjena z najboljšo oceno pet zvezdic. Še posebej so izpostavili njeno čvrsto potniško celico. Za varnost malčkov v starosti do 18 mesecev je Škoda Fabia dosegla najvišje možno število točk in tudi za varnost triletnih otrok je dobila zelo dobro oceno.

Nova Škoda Fabia stavi na varnostne inovacije, ki so bile doslej rezervirane predvsem za višje segmente vozil. Tako ima nova Fabia premierno vgrajen opcijski sistem Front Assistant z integrirano funkcijo zaviranja v sili. Ta sistem z radarjem stalno nadzira oddaljenost od spredaj vozečega vozila in če se ta preveč zmanjša, se sistem aktivira – najprej z varnostnim opozorilom pa vse do samodejnega zaviranja s polno močjo. Nova Fabia ima poleg tega vgrajeno tudi funkcijo večnaletnega zaviranja,
ki je del serijskega sistema za elektronski nadzor stabilnosti (ESC) in ki v primeru naleta zmanjšuje tveganje nadaljnjih trčenj.

Za Škodo Fabio je prvič na voljo tudi opcijski sistem za zaznavanje utrujenosti voznika (Driver Activity Assistant). Od ostalih varnostnih sistemov velja omeniti še omejevalnik hitrosti (speedlimiter), asistenco za speljevanje navkreber (Hill Hold Control) in elektron­ski nadzor tlaka v pnevmatikah.

Nova Škoda Fabia za primer nezgode omogoča optimalno zaščito z obsežnim paketom medsebojno usklajene varnostne opreme. Ob trčenju tako potnike ščiti do šest varnost­nih blazin – dve čelni, dve stranski in dve za glavo, ki delujejo v povezavi s petimi tritočkovnimi varnostnimi pasovi. Osnova visoke pasivne varnosti vozila pa so odlična trdnost karoserije in načrtno optimizirane zmečkljive cone karoserije.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je neodvisen konzorcij, katerega člani so predstavniki prometnih ministrstev evropskih držav, avtomobilskih klubov, zava­ro­valnic in organizacij za varstvo potrošnikov. Ta organizacija z obširnimi poskusnimi trčenji preverja varnost novih modelov vozil.

PREDHODNA NOVICA

Premiera nove  kode Fabie in Fabie Combi

Premiera nove Škode Fabie in Fabie Combi

› Nova Škodina modela sta zvezdi pariškega avtomobilskega salona
› Sodoben dizajn, sijajna barvna paleta, individualno prilagodljiva kot še nikoli doslej
› V značilnem Škodinem slogu: prostorna, domiselna, z največjim prtljažnikom v svojem razredu
› Preprosto več avtomobila: novi asistenčni sistemi za več varnosti in udobja

14.10.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju KIA Motors na Slovakem

Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju KIA Motors na Slovaškem

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s Slovenskim avtomobilskim grozdom (ACS) in Veleposlaništvom RS v Bratislavi organizira »Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev« v podjetju KIA Motors Slovakia.

7.11.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info