Novice Kia

Svetovna premiera novega Ria bo v Parizu

25.8.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Svetovna premiera novega Ria bo v Parizu

Novi Kia Rio čertrte generacije bo svetovno premiero doživel 29. septembra na pariškem avtosalonu Mondial de l’Automobile. Prihajajoči Rio izstopa s progresivno novo zunanjostjo in notranjostjo, ki so ju zasnovali in zrisali oblikovalci v Kiinih centrih v Frankfurtu in kalifornijskem Irvineu, v tesnem sodelovanju s Kiinim glavnim centrom v korejskem Namyangu.

Ravne linije in gladke površine Riu dajejo prepoznaven, a hkrati nov značaj, medtem ko mu daljši prednji previs, pokrov motorja in medosna razdalja ter pokončnejši stebriček C podarjajo še bolj samozavesten in uravnotežen videz, kot ga je imel v predhodni generaciji. Novi Rio bo kupcem nudil praktičnost in odlične varnostne tehnologije, najnovejše povezljivostne storitve ter udobnejšo in zabavnejšo vožnjo z izjemno vodljivostjo, vse te lastnosti pa ga bodo uvrstile v sam vrh njegovega
razreda.

Rio je globalno najbolje prodajani model znamke Kia, ki je v lanskem letu prepričal 473.000 novih kupcev. Proizvodnja četrte generacije bo za evropska tržišča stekla proti koncu tega leta, zato da ga pri nas lahko pričakujemo v začetku leta 2017.

PREDHODNA NOVICA

Optima  Sorento in Sedona zmagovalci razredov

Optima, Sorento in Sedona zmagovalci razredov

Kiini modeli Optima, Sorento, Soul in Sedona, ki se na nekaterih trgih prodaja kot Grand Carnival, so v nedavni študiji J.D. Power APEAL o avtomobilskih zmogljivostih, izvedbi in videzu zmagali v svojih razredih. Velika štirikratna zmaga je Kio postavila na 3. mesto med vsemi neluksuznimi znamkami, kar je velik skok v primerjavi s 7. mestom iz leta 2015.

23.8.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Napad na najbolje

Napad na najboljše

– Sorento je zelo udoben, potovalno usmerjen SUV
– Njegov štirivaljni turbodizel je zmogljiv in uglajen, a malce manj zmeren pri porabi
– S samodejnim menjalnikom in najbogatejšo opremo stane 55 tisočakov

27.8.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info