Novice Kia

Nova predstavnika 'vročih' kombilimuzin

28.1.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Nova predstavnika  vroih  kombilimuzin

Med kopico letošnjih ženevskih novosti, ki bodo predstavljene obiskovalcem letošnjega avtomobilskega salona, se bosta nahajali tudi dve novi Kiini ‘hot-hatch’ različici modelov cee’d in pro_cee’d, ki so jih Južnokorejci okrasili s prestižno oznako GT.

Čeprav nam zgodovinsko izročilo in FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) tudi v teh časih zagotavljata, da gre v primeru pravega GT avtomobila vedno za klasični dvovratni kupe, se današnja marketinška industrija na to sploh ne ozira in kupcem še vedno ponuja kopico karoserijskih različic (3 in 5-vratne kombilimuzine, 4-vratne limuzine ter 5-vratni karavani…), ki s resničnim dojemanjem pojma Gran Turismo nimajo prav nobene zveze…

Pri tem Južnokorejci niso nobena izjema. Zato bo zadek trenutno najhitrejših in najbolj zmogljivih modelov v celotni zgodovini znamke KIA opremljen s kratico GT, ki bo opazovalca prepričala o dobrih zmogljivostih obeh južnokorejskih kombilimuzin. Vloga bolj športne različice bo pripadla 3-vratnemu pro_cee’du, ki ga Južnokorejci uradno oglašujejo kot kupe, čeprav ta trditev žal ne drži vode. Bolj praktično orientiranim kupcem, ki ne cenijo prave športnosti, izražene z nižjim številom bočnih
vrat, so Južnokorejci namenili 5-vratno kombilimuzino, čeprav sta obe različici motorizirani popolnoma enako (1,6-litrski turbobencinski motor z 204 PS/KM (201 bhp) in 265 Nm (195lb/ft) motornega navora).

Razpoložljiva zaloga motornih konj po poskrbela za zelo solidne pospeške (0-100: 7,9-sekunde), ostalih zmogljivosti in specifikacij pa zaenkrat niso razkrili. Več bo znanega 5. marca 2013, ko se odprejo vrata letošnjega ženevskega avtomobilskega salona.

PREDHODNA NOVICA

Kia bo v  enevi izzivala s konceptom

Kia bo v Ženevi izzivala s konceptom

Kia bo na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu predstavila koncept
izzivalnega urbanega avtomobila.

24.1.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA pokazala skico koncepta Cross GT

KIA pokazala skico koncepta Cross GT

Kia bo na skorajšnjem čikaškem avtomobilskem salonu predstavila koncept
premiumskega križanca Cross GT, ki je delo Kiinega kalifornijskega oblikovalskega
oddelka.

2.2.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info