Novice Kia

Kiin glavni dizajner prejel nagrado za življenjsko delo

5.7.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kiin glavni dizajner prejel nagrado za ivljenjsko delo

Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja pri Kia Motors Corporation in Hyundai Motor Group, je prejel prestižno nagrado za živjenjsko delo na področju oblikovanja, ki jo podeljuje EyesOn Design. Gre za organizatorja enega od ameriških najbolj prestižnih avtomobilskih dogodkov, kjer se vsako leto zbere smetana avtomobilske oblikovalske skupnosti, zbirateljev in širše javnosti.

Schreyer je nagrado za svoje delo na področju Kiine globalne oblikovalske strategije prejel na vsakoletni slovesnosti na detroitskem oftalmološkem inštitutu, katerega eden glavnih donatorjev je prav EyesOn Design. Najnovejša nagrada ga postavlja ob bok legendarnim avtomobilskim oblikovalcem kot so Sergio Pininfarina, Shiro Nakamura, Walter de’Silva in Giorgetto Giugiaro. Nagrada EyesOn Design je pomembna tudi zato, ker jo podeljuje žirija, ki jo sestavljajo nekdanji prejemniki te nagrade.

Od začetka dela v Kii leta 2006 je Schreyer izvedel popolno revolucijo znamkinega stylinga in je poleg ostalih oblikovalskih značilnosti Kiinih zadnjih modelov najbolj zaslužen tudi za znamkin značilni ‘tigrov nos’, ki zdaj zaznamuje njeno celotno modelno paleto. Schreyer od nedavnega vodi oblikovalsko strategijo tako za Kio kot tudi za Hyundai ter bedi nad Kiinimi tremi oblikovalskimi studii v Koreji, Nemčiji in ZDA.

Ob podelitvi nagrade je dr. Philip Hessburg, medicinski direktor pri detroitskem oftalmološkem inštitutu, povedal:  “Tako mi kot tudi celotna oblikovalska skupnost smo navdušeni in ponosni, da je Peter prejel nagrado za življenjsko delo. S to nagrado se je pridružil absolutnim zvezdam avtomobilskega dizajna.”  

Peter Schreyer je ob tem dejal: “Skozi svojo celotno kariero sem imel priložnost delati s številnimi neverjetno strastnimi in nadarjenimi oblikovalci. Pri Kii pa sem dobil priložnost narediti iz znamke nekaj bolj stilskega, izstopajočega ter mladostniškega in naši modeli predstavljajo takšen pristop. V zadnjih nekaj letih smo prejeli številne oblikovalske nagrade, ampak naše delo je več kot le videz naših vozil. Kiin dizajn se še bolj krepi in počaščen sem, da sem del tega procesa. Štejem si
v veliko čast, da sem prejemnik te nagrade za življenjsko delo, obenem pa je to tudi dokaz trdega dela in ustvarjalnosti Kiinih oblikovalskih oddelkov po svetu.”

PREDHODNA NOVICA

KIA na 6  mestu med 32 avtomobilisti v tudiji o zaetni kakovosti vozil

KIA na 6. mestu med 32 avtomobilisti v študiji o začetni kakovosti vozil

Najnovejša študija svetovno znanega podjetja J.D. Power o začetni kakovosti (J.D. Power 2014 Initial Quality Study) je Kiina modela Sportage in Cadenza v ZDA ustoličila na vrhu svojega razreda (manjši SUV oz. velike limuzine). Poleg tega se je Kia povzpela za 4 mesta v primerjavi z lanskoletni rezultati IQS razvrstitve in je zdaj na 6. mestu v ZDA med vsemi 32 avtomobilskimi znamkami.

1.7.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Dobitnika dveh prestinih oblikovalskih nagrad

Dobitnika dveh prestižnih oblikovalskih nagrad

Kia Motors si je v zadnjih nekaj letih zgradila velik ugled z vrhunskim oblikovanjem. Nedavno ji je ameriško združenje industrijskih oblikovalcev (IDSA) podelilo dve prestižni oblikovalski nagradi. Kia je v kategoriji prevoza prejela mednarodno nagrado za oblikovalsko odličnost (IDEA) za konceptno vozilo GT4 Stinger (srebrno priznanje) in Soula (bronasto priznanje).

22.7.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info