Novice Kia

Kia s tremi oblikovalskimi nagradami

3.8.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kia s tremi oblikovalskimi nagradami

Kia je na letošnjem tekmovanju Automotive Brand Contest 2012 (spet) prejela kar 3 oblikovalske nagrade, kar je le še povečalo bero tega avtomobilskega velikana odkar je na čelu njihovega oblikovalskega oddelka priznani Nemec Peter Schreyer.

Novi Kia cee’d, v večjem delu Evrope predstavljen junija 2012 (pri nas že maja!), je zmagal v kategoriji zunanjosti, doživel pa je še posebno omembo za izjemne inovacije na področju oblikovanja notranjosti. Poleg tega je strokovna žirija razglasila Kia GT za najbolje oblikovan koncept. Športna limuzina s pogonom na zadnji kolesni par je sicer svojo premiero doživela lanskega septembra na salonu v Frankfurtu.

Automotive Brand Contest, ki je zaživel leta 2011, je postal mednarodno priznano tekmovanje odprtega tipa namenjeno vsem podjetjem v avtomobilski industriji ter njihovim partnerjem s področja oblikovanja in komunikacije znamke. Skupno je 16 kategorij, ki pokrivajo oblikovanje vozil, delov in dodatkov, tehnologije in ostalo.

Druga generacija modela cee’d – Kiine evropske prodajne uspešnice – predstavlja vozilo s klasično kombilimuzinskimi značilnostmi, ker nudi prostornost in uporabnost. Izstopajočo zunanjost zaokrožujejo s kromom obrobljene zajetne steklene površine in mišičaste poteze motorne maske. Odličnost se nadaljuje v notranjosti z ergonomsko, k vozniku usmerjeno sredinsko ploščo in kakovostnimi materiali, vse pa je podprto s Kiino revolucionarno 7-letno garancijo. Oblikovalce so pri nastanku koncepta
GT
navdihovali grand tourerji iz 70-tih let prejšnjega stoletja in združuje mišičaste mere sedežnika s sodobno, elegantno notranjostjo. To ponuja vpogled v Kiino filozofijo dizajna v bližnji prihodnosti.

Slavnostna podelitev priznanj zmagovalcem bo 27. septembra 2012 na pariškem avtomobilskem salonu, ko bo 1. novinarski dan in t.i. dizajnerska noč. Kia Motors je na lanskoletnem tekmovanju Automotive Brand Contest prejela več nagrad – “najboljši od najboljših” (Best of the Best) v kategoriji oblikovanja znamke, medtem ko so modeli Sportage, Rio in Optima zmagali v kategoriji zunanjosti.

Nemški svet oblikovalcev (Rat für Formgebung), organizator novega tekmovanja v avtomobilskem oblikovanju, je bil leta 1953 ustanovljen na pobudo nemškega zveznega parlamanta in danes šteje med vodilne svetovne ustanove na področju komunikacije in prenosa znanja v dizajnu.
Med člani tega nedovisnega združenja je kar 170 podjetij iz Nemčije in tujine. Med njihove aktivnosti sodijo nagrade Designpreis Deutschland (nemška najbolj priznana uradna oblikovalska nagrada), razstave, konference, seminarji in delavnice. Tekmovanje v avtomobilskem oblikovanju je tekmovanje odprtega tipa in je namenjeno vsem podjetjem v avtomobilski industriji ter njihovim partnerjem s področja oblikovanja in komunikacije znamke. Rat für Formgebung prav tako organizira najprestižnejše
nemške oblikovalske nagrade Designpreis der Bundesrepublik Deutschland.

PREDHODNA NOVICA

Nova kompaktna limuzina

Nova kompaktna limuzina

Južnokorejci so včeraj pokazali prve uradne fotografije nove kompaktne limuzine znamke KIA, ki bo kupcem na domačem tržišču na voljo že v tej jeseni, v prvi četrtini leta 2013 pa bo na voljo tudi kupcem v ZDA.

30.7.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

3 okoljski certifikati T  V Nord za Kiine nove modele

3 okoljski certifikati TÜV Nord za Kiine nove modele

– Trije modeli s priznanjem ISO 14040 za življenjski cikel izdelka
– 1. in 2. generacija cee’da s priznanjem ISO 14062 za okolju prijazno
oblikovanje
– Kia nagrajena zaradi minimalnega vpliva celotnega proizvodnega procesa na okolje

15.8.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info