Novice Kia

KIA nad Detroit z GT4 Stingerjem

11.1.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA nad Detroit z GT4 Stingerjem

Kia bo naslednji teden na detroitskem avtomobilskem salonu (NAIAS) predstavila konceptno vozilo GT4 Stinger. Pod nizkim klinastim motornim pokrovom se nahaja športno uglašen Kiin 2.0-litrski turbo bencinski 4-valjnik z neposrednim vbrizgom goriva (T-GDI) in impresivnimi 232 kilovati (315 KM).

Moč preko športnega 6-stopenjskega ročnega menjalnika prenaša na zadnji kolesi obuti v Pirellijeve P-Zero pnevmatike z merami 275/35 R20 (spredaj so z merami 235/35 R20). Po meri narejena 20-palčna alu platišča se zaradi večje trdote in zmanjšane teže ponašajo z ogljikovimi vlakni. Tu so še Brembo Gran Tourismo zavore z dvema zavornima diskoma s slepimi izvrtinami in zavornimi čeljustmi s štirimi batki.

Živo rumena barva karoserije je postavljena na novo šasijo z neodvisnim vzmetenjem z dvema trikotnima prečnima vodiloma. Glede na polarne temperature, ki že več dni vladajo v Detroitu, lahko le upamo, da bo ogled tega Kiinega atraktivnega koncepta vsaj malo ogrel srca obiskovalcev tega največjega avtomobilskega salona na svetu.

PREDHODNA NOVICA

KIA v Detroitu predstavlja nov koncept

KIA v Detroitu predstavlja nov koncept

Kia Motors bo na prihajajočem avtomobilskem salonu v Detroitu razkrila novo konceptno vozilo GT4 Stinger. Za atraktivnim 4-sedežnim športnim vozilom, ki je nastalo v Kiinem oblikovalskem centru v kalifornijskem Irvineu, se bodo po mnenju Kiinih oblikovalcev obračale glave, obenem pa bo zagotavljal vrhunski užitek v vožnji tako na cesti kot na stezi.

2.1.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

  Divji otrok   Kiinih oblikovalcev

»Divji otrok« Kiinih oblikovalcev

Na pravkar odprtem salonu vozil v Detroitu je Kia predstavila svoj najbolj agresiven koncept GT4 Stinger, ki z zadnjim pogonom in sedežno razporeditvijo 2+2 premika meje zmogljivosti ter človeka in stroj postavlja v pravo ravnovesje tako na cesti kot tudi na stezi.

15.1.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info