Novice Kia

Kia Motors Europe z novim vodjo poslovanja

17.11.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kia Motors Europe z novim vodjo poslovanja

Michael Cole, dosedanji direktor Kia Motors United Kingdom (KMUK), je imenovan za novega vodjo poslovanja Kia Motors Europe (KME), glavne evropske podružnice tega korejskega velikana, kjer danes prevzema novi položaj.

Gospod Cole se je Kiini britanski podružnici pridružil avgusta 2009 in jo popeljal do rekordne prodaje. Poleg predsednika KME Brandona Yeaja bo skušal dvigniti že tako visoko rast Kie v Evropi, v Frankfurtu pa bo nasledil Paula Philpotta, ki se je julija vrnil v Veliko Britanijo kot prvi nekorejski predsednik katerekoli Kiine podružnice v Evropi.

Na svojem novem položaju bo Cole odgovoren za vse Kiine evropske operacije (prodaja, marketing in poprodaja) in bo urejal odnose med proizvodnimi operacijami v slovaški tovarni, kjer proizvajajo vse cee’de, Sportage in Venge po najnovejših standardih kakovosti, kar Kii omogoča, da lahko po vsej Evropi nudi najdaljšo 7-letno garancijo.

Ob imenovanju je gospod Cole poleg zahvale svoji zdaj že nekdanji britanski ekipi dejal: “ Z evropskim oblikovalskim centrom, predanim delom v R&D centru in proizvodnimi zmogljivostmi v slovaški Žilini je Kia postavila trdne temelje za izjemne vrednosti, najvišjo kakovost in izstopajoč dizajn.“

48-letni Cole je poročen in je oče dveh otrok. 

Diplomiral je iz računovodstva na oksfordski univerzi Brookes. 10 let se je kalil pri Fordu, leta 1994 pa je začel pri Toyoti, kjer je leta 2006 postal operativni direktor, 2 leti zatem pa direktor prodaje, dokler se ni leta 2009 pridružil Kia.

PREDHODNA NOVICA

Kia Motors po svetu 11  bolje kot lani

Kia Motors po svetu 11% bolje kot lani

– Letos prodali že 2.262.933 vozil
– Največja rast v Evropi (+22%), Severni Ameriki (+18%) in na Kitajskem (+10%)

15.11.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kiin  hot hatch  komaj aka na zeleno lu

Kiin 'hot-hatch' komaj čaka na zeleno luč

Danes so iz korporacije Kia Motors poslali prvo uradno risbo nove Kiine ‘vroče kombilimuzine’ pro_cee’d GT, ki se popolnoma ujema s Kiino filozofijo športnosti in uživanja v vožnji.

27.11.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info