|

Takšna voznica je Nina Pušlar …

Pred kratkim smo imeli zadovoljstvo in čast se vsesti na sovoznikov sedež avtomobila ljubljenke slovenskega občinstva, pevke Nine Pušlar. Nina nas je v svoji novi KIA Sportage zapeljala okoli rodne Ivančne Gorice in nam med drugim zaupala tudi, kako je vzljubila svojo novo Kio, kako se v avtomobilu sprošča ter kakšna je med vožnjo.

Z Nino nikoli ni dolgčas, njena energija in toplina pa sta tudi tokrat poskrbeli, da je naš skupen in prijeten potep minil kot bi trenil. Vabljeni, da si več preberete in pogledate kar sami v intervjuju spodaj.

 

Nina, kakšen se ti zdi Kia Sportage?

“Res se mi zdi super, to je zdaj čisto sveže, nisva še dolgo skupaj in je super. Ženske smo take, da nam je bolj pomembno, da vse lepo izgleda. Pet let že vozim Kio Sportage in zdaj sem prvič izbrala črno barvo. Vsak, ki se usede v avto, je navdušen.”

Zaslon je tak kot da bi sedel pred televizijo in prav vse kaže.

“Točno tako. Čeprav jaz to bolj malo uporabljam, recimo navigacijo se res trudim čim manj uporabljati, da se prepustim toku dogajanja, da sem prisotna za volanom. Rada pa poslušam glasbo v avtu.”

Ko smo se usedli v vozilo, je bila tišina, ni bilo tvoje glasbe, dobiš z vožnjo inspiracijo za tvojo glasbo?

“Ali pa za melodijo recimo, potem se pa hitro ustavim in se posnamem, potem pa kar pustim snemati, ker najboljše melodije nastanejo vmes, ko se voziš, si sproščen, nič ne razmišljaš in samo poješ.”

Rekla, si da nas boš peljala na sladoled z vesoljem in ta tvoja Kia je res kot vesoljska ladja. Ta pesem potem ni nastala v tem avtu?

“Ta omenjena pesem je pa stara že skoraj 10 let, tako da ni nastala v tem vozilu.”

Kaj pa vožnja, a te sprošča ali ti je muka?

“Nikoli mi ni muka, nikoli mi ni bila, že od začetka, ko sem naredila izpit, sem vedno uživala, tako da sem veliko sama v avtu in tudi na koncerte se vedno sama peljem. Tudi domov. To je ena taka meditacija zame, ker imam res rada mir pred in po koncertu.”

Nisi utrujena recimo?

“Sem, vsako leto bolj, sploh po koncertu, ker tam res daš celega sebe, uživaš s publiko, potem še po koncertu, kjer imamo vedno druženja tako s publiko kot z bendom, sem res utrujena. Se ponavadi potem ustavimo kje na kakšni bencinski postojanki in kakšno kavo spijemo.”

Ti novi avtomobili že zaznavajo utrujenost, ti to pomaga?

“Točno to, jaz se zadnje čase v tem avtu počutim, kot da je to ena oseba dejansko z mano na poti. Recimo čim ne držim volana z obema rokama, mi takoj napiše “držite volan z obema rokama” ali pa “naredite premor”.

Kakšna pa je Nina kot voznica, si mirna?

“Jaz kdaj pomaham na kakšnem semaforju, ampak zelo redko kaj pokomentiram. Včasih potrobim, če me recimo kdo izsili. Razumem, da se to zgodi, ampak kar avtomatsko trobim.”

Kaj pa, ko te ustavijo policisti?

“Že dolgo me niso, prej naletim na kakšen radar. Omejitev je bila 40, sem šla pa 7 preveč, je bila nizka kazen. Se pa sploh ne spomnim, kdaj so me nazadnje ustavili, če pa so me, je bilo kakšno opozorilo.”

Pa je bilo samo opozorilo, ker je vozila Nina Pušlar?

“Ne bi rekla, ko se pogovarjam s kakšnimi glasbeniki, pravijo, da še prej kakšna kazen pade. Sem pa tudi jaz že dobila kazen seveda.”

So ti ljubše dolge ali krajše vožnje?

“Krajše, ampak rada vozim. Sploh, ko imaš nov avto, je vožnja spet nekaj posebnega, jaz mislim, da bo tako ostalo. Za kakšne koncerte bom pa začela počasi razmišljati o nekom, ki me bo odpeljal na koncert in domov – bolj iz varnostnih razlogov.”

Vsako leto nastopiš pred domačo publiko v OŠ Stična in SŠ Josipa Jurčiča?

“Tako je, moj tradicionalni domači koncert, letos je bil že deseti zapored in zelo sem vesela, da imam ta koncert doma, med ljudmi.”

Vedno ga pripraviš tako, da sledi neko presenečenje?

“To pa že od nekdaj, za domačo publiko kakšnega posebnega gosta, dva, mogoče zbor. Recimo zbor OŠ Stična, katerega zborovodkinja je Bojana Mulj, v tem zborčku sem tudi jaz prepevala kot majhna punčka. Tako sem začela prepevati in vedno mi je tako lepo videti, kako mi dirigira spet, ker si takrat seveda nisem mislila, da bomo kdaj tako skupaj na odru nastopale. Vedela sem vedno, da rada pojem in da bo moje življenje povezano z glasbo, ne pa da bo to na tak način. Doma smo imeli frizerski salon in sem imela nekako začrtano pot, da bom jaz to nadaljevala, da bom to prevzela potem me je pa pot odpeljala drugam.”

Nina, hvala ti za vožnjo!

Oglej si celoten potep po Ivančni Gorici z Nino in njeno KIO Sportage.

 

Podobne objave