Novice Škoda

Zamaskirana Scala kot glavni akter v umetniškem projektu

5.12.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Zamaskirana Scala kot glavni akter v umetnikem projektu

Češki ulični umetnik Chemis je Škodo Scalo odel v ekstravagantno maskirno preobleko. Ob Lennonovem zidu nedaleč od Karlovega mosta v Pragi je novi kompaktni model, ki bo čez teden dni svetovno premiero doživel v Tel Avivu, postal pravi magnet za turiste.

Nekaj, kar se zdi kot običajna urbana površina, porisana z grafiti, ima svoj zgodovino in nosi ime Johna Lennona. Ta pevec je bil junak češkoslovaške mladine. V času komunizma v tedanji Češko­slovaški je bila zahodna glasba namreč prepovedana. Od tistega časa pisani zid ulične umetnosti v praški Mali četrti simbolizira pomen lastnega mnenja in poguma za svobodno izražanje lastnega prepričanja. Za snemanje spektakularnega videa sta se tukaj srečala češki ulični umetnik Chemis ter newyorški
fotograf in influencer Dave Krugman, ki sta simboliko tega kraja na presenetljiv način povezala z novo Škodo Scalo. Novi kompaktni model je z njunim sodelovanjem postal glavni akter edinstvene ulične umetnine.

PREDHODNA NOVICA

Prve fotografije notranjosti

Prve fotografije notranjosti

– Na novo zasnovana instrumentna plošča povzema emocionalne elemente zunanjosti
– Virtualna armaturna plošča in infotainment sistemi z največjimi zasloni v razredu
– Ne spreglejte: Škoda Scala bo svetovni javnosti premierno predstavljena 6. decembra v Tel Avivu

30.11.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Prvi  kodin model s preno modularno platformo MQB A0 koncerna Volkswagen

Prvi Škodin model s prečno modularno platformo MQB A0 koncerna Volkswagen

Škoda Scala z novim značajem, novimi tehnologijami in novim imenom pri češki znamki povsem na novo opredeljuje razred kompaktnih avtomobilov. Zato ji pritiče ime Scala, ki izvira iz latinščine in pomeni “stopnica” ali “lestev”. Model s kompaktnim zadkom združuje emocionalen dizajn, visoko funkcionalnost in najsodobnejšo povezljivost. Je prvi serijski model, ki ga zaznamuje pozornost vzbujajoči oblikovalski slog, ki smo ga spoznali pri študiji Vision RS.

8.12.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info