Novice Škoda

Zagon proizvodnje v tovarni Kvasiny

30.6.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Zagon proizvodnje v tovarni Kvasiny

Škoda je 22. junija v tovarni Kvasiny izdelala prvi Škoda Superb Combi. Kot prvi je s tekočega traku zapeljal Superb Combi 2.0 TDI v mesečno beli barvi, ki je namenjen kupcu na domačem češkem trgu. Novi Škoda Superb Combi v svojem segmentu postavlja nova merila na področju prostornosti, udobja, varnosti, povezljivosti in prijaznosti do okolja ter navdušuje s svojo čustveno, dinamično-elegantno oblikovno podobo. Prodaja novega modela se bo začela septembra.

“Novi Škoda Superb Combi postavlja nove standarde v svojem segmentu,” je povedal Michael Oeljeklaus, član uprave družbe Škoda, odgovoren za proizvodnjo in logistiko. “Ponosni smo na še en uspešen zagon proizvodnje le 15 tednov po začetku proizvodnje novega Superba limuzine. Celotna ekipa je opravila odlično delo, da je sedaj lahko kot predvideno s tekočega traku zapeljal tudi novi Superb Combi.”

Za uvedbo proizvodnje novega Škoda Superba in novega Škoda Superba Combi je družba Škoda v tovarni Kvasiny opravila obsežne naložbe v nove proizvodne tehnologije ter v montažo in logistične površine. Novi Škoda Superb Combi navdušuje z največjo prostornostjo v svojem segmentu. Pohvali se lahko s skupno prostornino prtljažnika v velikosti skoraj 2000 litrov – to je vrednost, ki jo drugače dosegajo le vozila višjega srednjega avtomobilskega razreda.

Uporaba moderne tehnologije MQB iz koncerna Volkswagen omogoča tudi nov nivo udobja in varnosti. Novi Škoda Superb Combi poleg tega odlikujeta vrhunska povezljivost in visoka mera prijaznosti do okolja. V povezavi s Škodinim novim, čustvenim oblikovnim pristopom najmlajši model znamke nudi prepričljivo kombinacijo funkcionalnosti, tehnologij in čustvenega naboja.

Kvasiny je ena od treh Škodinih tovarn na Češkem. Trenutno zaposluje 4.500 ljudi. V njej poleg novega Superba Combi od sredine marca naprej izdelujejo novega Superba limuzino. V tovarni Kvasiny izdelujejo tudi Škodin model Yeti. V naslednjih letih bo družba še naprej posodabljala in širila tako tovarno kot njeno javno infrastrukturo. Do leta 2018 bo Škoda v Kvasinyju ustvarila do 1.300 novih delovnih mest. Kapaciteta proizvodnje bo narasla na do 280.000 vozil letno. Družba
bo v prihodnjih treh letih v ta namen investirala okoli 7,2 milijarde čeških kron.

PREDHODNA NOVICA

Velika prostornost za velikim pokrovom prtljanika

Velika prostornost za velikim pokrovom prtljažnika

– Najboljši v razredu: največji prtljažnik tega razreda – s prostornino od 660 do 1.950 litrov
– Praktičen kot še nikoli: v prtljažniku enajst ‘simply clever’ rešitev
– Začetek: uvedba Superba Combi na trge bo potekala postopoma od septembra naprej

19.6.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Novi Superb prejel najboljo oceno pet zvezdic

Novi Superb prejel najboljšo oceno pet zvezdic

Novi Škoda Superb je na preizkusnem trčenju Euro NCAP dosegel najboljšo oceno pet zvezdic. Euro NCAP s tem potrjuje odlični nivo varnosti novega Škodinega vrhunskega modela, ki je bil pred nekaj dnevi predstavljen na prvih trgih.

30.6.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info