Novice Škoda

Začetek serijske proizvodnje

22.11.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Zaetek serijske proizvodnje

Družba Škoda Auto je naredila naslednji korak na poti do elektrifikacije modelske palete: danes je v Volkswagnovi tovarni v slovaški prestolnici Bratislava s tekočega traku zapeljal prvi Citigoe iV. Brezemisijski petvratni mestni avto je Škodin prvi model s pogonom na električno baterijo. Njegov realni doseg znaša do 260 kilometrov, navdušijo pa tudi visok navor in dinamične vozne lastnosti.

Michael Oeljeklaus, ki je kot član uprave družbe Škoda Auto odgovoren za proizvodnjo in logistiko, je povedal: “Z začetkom proizvodnje modela Citigoe iV smo zabeležili nov mejnik v zgodovini družbe Škoda Auto: to je prvi model naše znamke, ki ga poganja električna baterija. Vozilo prepriča z mnogimi praktični­mi odlikami in zelo visoko kakovostjo izdelave.”

Baterijsko gnani Citigoe iV bodo izdelovali v Volkswagnovi tovarni v slovaški prestolnici Bratislava. Tu je model 23. maja letos med IIHF svetovnim prvenstvom v hokeju na ledu tudi doživel svetovno premiero. Brezemisijski mestni malček uporablja za hrambo energije litij-ionsko baterijo z uporabno neto kapaciteto 32,2 kWh. Ta napaja elektromotor z močjo 61 kW (83 KM), ki že ob speljevanju omogoča visok navor 212 Nm. Na sprednji kolesni par gnani Citigoe iV pospeši od 0 do 100 km/h v 12,3
sekunde, za vmesni pospešek od 60 do 100 km/h pa porabi le 7,3 sekunde. Končna hitrost znaša 130 km/h. Če je baterija popolnoma napolnjena, lahko Citigoe iV v vsakodnevnih pogojih z enim polnjenjem prevozi do 260 kilo­metrov.

Kot majhen brezemisijski avto z nadpovprečno prostornostjo za potnike in prtljago je Citigoe iV kot nalašč za vožnje po mestnih središčih. Njegove kompaktne dimenzije (dolžina 3.597 mm in širina 1.645 mm) zagotavljajo dovolj prostora za štiri osebe. Prostornina prtljažnika se s podiranjem naslonjala zadnjih sedežev lahko poveča z 250 na do 923 litrov. Najbolj markantna zunanja značilnost baterijsko gnanega modela je v barvi vozila lakirana, pretežno zaprta Škodina maska. Poleg tega ima
Citigoe iV na zadku napis ŠKODA, izpisan z ločenimi črkami, in oznake iV. Meglenke in dnevne LED-luči so vključene v serijsko opremo, po želji je na voljo tudi funk­ci­­­ja smerno prilagodljivih luči. Brezemisijski novinec je opremljen s 14-palčnimi jeklenimi platišči z okrasnimi kolesnimi pokrovi ali s 16-palčnimi aluminijastimi platišči.

Citigoe iV je na voljo izključno kot petvratnik, z opremo Ambition ali Style. Poleg tega lahko kupci naročijo različne atraktivne pakete, odvisno od posameznega trga. Paket opreme Funkcionalnost 1 na primer vključuje držalo za medije, koš za odpadke in garnituro prtljažnih mrež. Paket Komfort zajema ogrevanje sprednjih sedežev, šest zvočnikov in parkirne senzorje. V paket opreme Komfort PLUS so vključene prak­tične opcije, kot so ogrevano vetrobransko steklo, ogrevanje sprednjih sedežev,
senzor za osvetljenost in dež, funkcija Coming Home/Leaving Home, funkcija smerno prilagodljivih luči za meglenke, parkirni senzorji zadaj in šest zvočnikov. Posebej za češki trg ima Škoda za izvedbo Style v ponudbi še dodatni paket EXTRA Top.

Za visoko stopnjo pasivne varnosti skrbijo serijski varnostni blazini za voznika in sovoznika ter stranski varnostni blazini za glavo in trup. V serijsko opremo modela Citigoe iV je vključena tudi asistenca za ohranjanje smeri (Lane Assist).

PREDHODNA NOVICA

Nova  koda Octavia 2020

Nova Škoda Octavia 2020

Škodina uspešnica je na trg poslala novo, že četrto generacijo svojega najuspešnejšega modela Octavia. Večja, prostornejša s povsem novo zasnovo zunanjosti in notranjosti in mnogimi varnostnimi ter asistenčnimi sistemi.

16.11.2019 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

Konceptna tudija za Indijo

Konceptna študija za Indijo

– Kompaktni SUV s širokim sprednjim pokrovom, masivno Škodino masko in markantnim pogledom od zadaj
– Premiera študije VISION IN na newdelhijskem avtomobilskem salonu Auto Expo 2020 med 5. in 12. februarjem 2020
– Družba ŠKODA AUTO nosilka vodilne odgovornosti za dejavnosti znamk koncerna Volkswagen v Indiji

14.1.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info