Novice Škoda

Začetek proizvodnje novega SUV-ja

24.7.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Zaetek proizvodnje novega SUV ja

7. julija je v matični tovarni v Mladi Boleslavi s tekočega traku zapeljal prvi Škoda Kamiq. S kompaktnim urbanim SUV-jem Škoda zaokrožuje svojo modelsko paleto v SUV segmentu. Kamiq je poleg Kodiaqa in Karoqa tretji Škodin SUV za evropski trg ter prednosti SUV-ja, kot je npr. večji odmik od tal ali višji sedežni položaj, združuje z agilnostjo kompaktnega vozila. V Škodini matični tovarni v Mladi Boleslavi se je začela serijska proizvodnja novega urbanega SUV-ja Škoda Kamiq. Poleg
najnovejšega člana Škodine modelske palete tam nastajajo tudi modelske serije Octavia, Fabia, Scala in Karoq.

Michael Oeljeklaus, ki je kot član uprave družbe Škoda Auto odgovoren za proizvodnjo in logistiko, je poudaril: “Začetek serijske proizvodnje novega Škodinega modela je za nas vsakokrat nekaj posebnega. Zadnje mesece smo v proizvodnji in logistiki zagotovili vse pogoje, da se lahko Kamiq uspešno predstavi v segmentu SUV-jev. Prepričani smo, da bo Kamiq – kot je za Škodo značilno – naše kupce navdušil z odlično kakovostjo in številnimi praktičnimi rešitvami.”

Škoda je v Mladi Boleslav v proizvodnjo Kamiqa investirala pribl. 100 milijonov evrov. Proizvodni trak so prilagodili za prečno modularno platformo MQB27, izdelali pa so tudi nova orodja za stiskanje. V lakirnici ter karosernici in montaži so poleg temeljnih sprememb poskrbeli tudi za spremembe detajlov: med drugim so omogočili montažo novih žarometov z LED-tehnologijo, ki so razdeljeni v dva elementa. Tovarno v Mladi Boleslav dnevno zapusti 400 novih Kamiqov. Novi Škoda Kamiq temelji na
prečni modularni platformi koncerna Volkswagen ter prepriča s sodobnimi asistenčnimi in infotainment sistemi, emocionalnim dizajnom in številnimi “simply clever” rešitvami. Zaradi prostorne notranjosti je popoln spremljevalec za družine, pa tudi za trendovsko naravnane kupce.

Dolžina 4.241 mm omogoča izjemno veliko prostora za vse potnike in prtljago. S sodobnimi asistenčnimi sistemi, učinkovitimi, varčnimi motorji in najsodobnejšimi povezljivostnimi rešitvami Kamiq idealno ustreza zahtevam mlajše, urbane ciljne skupine. Škoda tudi pri pogonu izpolnjuje želje kupcev v tem segmentu avtomobilov in zato novi urbani SUV nudi izključno s pogonom spredaj.

PREDHODNA NOVICA

 koda Kamiq

Škoda Kamiq

22.6.2019 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

Za preseek dinamike  udobja in varnosti

Za presežek dinamike, udobja in varnosti

– Za Škodo Fabio sta odslej kot dodatna oprema na voljo paketa Black in Komfort
– Novi paket Black je opcijsko mogoče kombinirati tudi s črno streho
– Dodatni senzor gibanja povečuje varnost pri dostopu do vozila brez uporabe ključa (KESSY)

25.7.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info