Novice Škoda

Yeti prihaja kot 'Adventure', 'Laurin & Klement' ter z 1.4 TSI in DSG

6.11.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Yeti prihaja kot  Adventure    Laurin  amp  Klement  ter z 1 4 TSI in DSG

V avtomobilske salone prihajata kar dve novi različici Škodinega priljubljenega kompaktnega SUV modela Yeti. Yeti ‘Adventure’ je posebni model z opremo, prilagojeno za pustolovce. Novost v programu za Škodo Yeti je tudi paket izjemno kakovostne opreme, poimenovan ‘Laurin & Klement’. Poleg tega je odslej pri Yetiju 1,4-litrski bencinski motor TSI z močjo 90 kW mogoče kombinirati tudi s 7-stopenjskim menjalnikom z neposrednim prestavljanjem (DSG). V prihodnje bo za Škodo Yeti mogoče kot
dodatno varnostno opremo naročiti tudi sistem za zaznavanje utrujenosti voznika.

Predstavljene novosti naj bi še bolj utrdile tržni položaj Yetija. Samo v prvih devetih mesecih leta 2012 se je obseg prodaje modela Škoda Yeti povzpel na več kot 66.400 vozil oz. se je v primerjavi z enakim lanskim obdobjem povečal za skoraj 31 %.”Škoda Yeti je zmagal že na številnih testih, pri naših kupcih je zelo priljubljen, v letošnjem letu pa je doslej prav on model z najhitreje rastočim obsegom prodaje,” je povedal Werner Eichhorn, direktor prodaje in marketinga v družbi Škoda.
“Privlačnost našega vsestranskega športno-funkcionalnega vozila bo sedaj z novimi različicami še večja.”

Posebni model Škoda Yeti Adventure vzbuja veselje do pustolovščin: za to poskrbijo številne rešitve, kot so denimo paket zunanje opreme ‘Reef’ s 17-palčnimi platišči Matterhorn, srebrnimi strešnimi letvami in bočnimi zaščitnimi letvami s kromiranim pasom ter sedežne prevleke s srebrnim progastim vzorcem. Osnova za ta posebni model je paket opreme Ambition. Vrsto motorja in menjalnika lahko kupci zdaj izbirajo iz celotne palete.

Za ljubitelje elegance pa bo kmalu naprodaj še posebej žlahtna izvedba modela Yeti: Škoda Yeti Laurin & Klement (L&K), poimenovana po obeh ustanoviteljih družbe, mehaniku Václavu Laurinu in knjigarnarju Václavu Klementu. Podjetje je bilo ustanov-ljeno leta 1895 in se je kasneje združilo s Škodo. Po modelih Škoda Octavia in Superb je Yeti zdaj že tretji Škodin model z lastnim paketom opreme L&K. Visoko kakovost Yetija L&K tako zaznamujejo 17-palčna aluminijasta platišča
Annapurna, biksenonski žarometi s funkcijo smerno prilagodljivih luči, samodejno zasenčenje zunanjega ogledala na voznikovi strani, zatemnjena stekla (SunSet) in srebrne strešne letve. Opremo L&K navzven označujeta napisa na obeh sprednjih blatnikih. Oprema L&K je na voljo v kombinaciji z belim in vsemi kovinskimi zunanjimi laki ter s skoraj vsemi motorji (izjemi sta 1.2 TSI/77 kW in 1.6 TDI CR/77 kW).

Notranja oprema izpolnjuje domala sleherno željo. Črni usnjeni sedeži s srebrnimi šivi in vtisnjenim napisom L&K, trikraki večfunkcijski volan, prestavna ročica in ročica ročne zavore v črnem usnju s srebrnimi šivi, dekorativni elementi v klavirskem laku ali žlahtnem lesu z napisom L&K, vstopne letve spredaj z napisom L&K, tekstilni predpražniki s srebrnimi obrobami, radio Bolero, garnitura mrež – vse to je vključeno v opremo modela Škoda Yeti L&K.

Privlačna je tudi razširitev ponudbe motorjev za model Škoda Yeti. Za kompaktni SUV je namreč na voljo nova kombinacija motorja in menjalnika, in sicer je za 1,4-litrski TSI (90 kW) zdaj možno naročiti avtomatski 7-stopenjski menjalnik DSG. Med zanimivejše novosti v varnostni opremi za Škodo Yeti sodi opcijski sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, ki na podlagi krmiljenja volana vrednoti slog vožnje in s tem zbranost voznika ter po potrebi na zaslonu v kombiniranem instrumentu aktivira
opozorilo. Poleg tega je na voljo še posodobljena različica navigacijskega sistema Columbus, ki zdaj med drugim lahko sprejema tudi digitalne radijske postaje. Od novembra 2012 naprej pa bo tudi za Yetija na voljo nova generacija prestavnih ročic.

Na ravni celotne modelske palete bo Škoda z novim modelskim letom na primer spremenila poimenovanje za varnostni sistem ESP: v prihodnje se bo imenoval ESC – Electronic Stability Control. V ponudbi barv v prihodnje ne bo več vodeno modre barve; namesto nje bo v program vključen nekoliko temnejši odtenek, srebrnomodra barva (shark blue).

PREDHODNA NOVICA

Prietek predprodaje

Pričetek predprodaje

Pričeli smo s predprodajo vozila Škoda Rapid, ki bo na slovenske ceste zapeljal decembra letos. Obveščamo vas, da je tudi za model Rapid na voljo finančna ponudba “Avto za 1%”, kar pomeni, da stranka ob 10 % pologu lahko odpelje vozilo že za 120 € na mesec.

16.10.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Najbolja ocena  pet zvezdic za varnost rapida

Najboljša ocena: pet zvezdic za varnost rapida

– Škoda Rapid je na poskusnih trčenjih EuroNCAP prejel odlične ocene za pasivno varnost
– Zelo dobra zaščita tako najmlajših kot tudi odraslih potnikov
– EuroNCAP potrjuje visoko raven varnosti Škodine kompaktne kombilimuzine
– Škoda Rapid je laskave nagrade prejel samo nekaj tednov po uvedbi na trg

30.11.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info