Novice Škoda

Takšen bo novi Škodin SUV

31.1.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Taken bo novi  kodin SUV

Škoda z dvema ekskluzivnima oblikovalskima skicama prvič razkriva, kakšen bo novi Škoda Kamiq. Urbani SUV z robustnim videzom povzema uspešni oblikovalski slog SUV-modelov češke znamke, poleg tega pa se ponaša z nekaj novimi elementi. Med njimi so pri Škodi prvič videni žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči.

Energično in samozavestno podobo novega Škodinega SUV-ja na sprednjem delu zaz­namuje široka in navpično postavljena mreža hladilnika, ki ima dvojni rob, kar je značilna oblikovalska poteza SUV-jev. Mreža hladilnika je zgoraj oblikovno prilagojena značilno izoblikovanim linijam pokro­va motornega prostora. Markantna tornado linija vozilo optično podaljša in je harmonično usklajena z dinamično strešno linijo. Terenski značaj modela poudarja robusten sprednji usmernik zraka srebrne barve.
Glavna značilnost sprednjega dela so novo oblikovani in pri Škodi prvič uporabljeni LED-žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so dnevne luči realizirane kot pas v zgornjem elementu nad glavnim žarometom. Kamiq ima kot prvi Škodin model spredaj in zadaj dinamične smernike. Za vrhunski videz poskrbijo stekla žarometov s kristalastim učinkom in LED-enote.

Oliver Stefani, glavni Škodin oblikovalec, pravi: “Pri našem novem SUV-ju Kamiq smo se odločili za povsem novo razporeditev žarometov. Žarometi, ki so pri Škodi prvič razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči, pripomorejo h Kamiqovemu svojstvenemu značaju in predstavljajo drugačno interpretacijo našega uspešnega oblikovanja SUV-jev.”

Uravnotežena proporcionalna razmerja in brezčasen dizajn
Visoki in masivni pokrov motornega prostora je pomemben element stranske silhuete. Energično obliko Škode Kamiqa poudarjajo večji odmik od tal, velika kolesa in difuzor. Uravnotežena propor­cionalna razmerja, čiste površine ter sodoben in obenem brezčasen dizajn poudarjajo dinamično podobo. Izstopajoči in jasno začrtani zadek prikazuje novo interpretacijo grafične podobe luči v za Škodo značilni obliki črke C. Zadnje luči imajo tako kot sprednji žarometi kristalaste forme. Kot prvi Škodin SUV
v Evropi ima novi križanec na pokrovu prtljažnika namesto znanega Škodinega logotipa napis ‘ŠKODA’.

Svetovna premiera novega Škode Kamiqa bo od 5. do 17. marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu. Na ŠKODA Storyboard preberite tudi intervju s Škodinim oblikovalcem Anttijem Mikaelom Saviom, avtorjem skic.

PREDHODNA NOVICA

 kodin novi SUV

Škodin novi SUV

– Škoda nadaljuje SUV ofenzivo s tretjim modelom za evropski trg
– Svetovna premiera novega Škode Kamiqa bo marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu

25.1.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

 koda Octavia RS

Škoda Octavia RS

Kar se tiče same Volkswagen skupine, Octavia Vrs ne bi smela obstajati. Seat naj bi poskrbel za nizkocenovna, delno športna vozila, Volkswagen je zadolžen za malo bolj premium vozila srednjega cenovnega razreda, Škoda pa za nizkocenovne in praktične modele. Pa ni čisto vse tako. Fabia vRS je bila opuščena z izidom nove Fabie leta 2014. Octavia vRS po drugi strani pa je ostala predvsem zaradi velikanske popularnosti med Škodinimi kupci.

31.1.2019 · Avtohiša Pan-Jan