Novice Škoda

Svetovna premiera Octavie RS na 'Goodwood Festival of Speed 2013'

29.3.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Svetovna premiera Octavie RS na  Goodwood Festival of Speed 2013

Škoda bo v času od 11. do 14. julija na prireditvi ‘Goodwood Festival of Speed’ svetu premierno predstavila novo Octavio RS. Vozilo je izdelano na osnovi nove generacije Octavie, ki so jo v Evropi začeli prodajati v začetku leta 2013. Nova Škoda Octavia RS je daljša, širša in lažja od svoje predhodnice in je najhitrejša Octavia, kar jih je kdaj bilo. V duhu tradicije znamke Škoda se ponaša s športnim značajem, vrhunskim dizajnom, inteligentnimi tehnologijami in odličnim razmerjem med ceno in
vrednostjo.

“Octavia je srce naše znamke, izvedba RS pa predstavlja vrhunec te modelske serije. Nova Octavia RS se navezuje na Škodino bogato tradicijo udejstvovanja v avtomoto-športu. Vozilo nadgrajuje družino modelov Octavia v smeri izrazite športnosti in je zagotovilo za vzbujanje prvinskih čustev. To je najhitrejša in najmočnejša Octavia, zato jo seveda želimo tudi primerno predstaviti. ‘Festival of Speed’, festival hitrosti, je z impresivnimi dirkalniki ter obiskovalci, ki se navdušujejo za
avtomobile in avtomotošport, idealno prizorišče za svetovno premiero Octavie RS,” je dejal prof. Winfried Vahland, predsednik uprave družbe Škoda Auto.

V Goodwoodu, kraju na jugu Anglije, bo Octavia RS v okviru ‘Festival of Speed Moving Motorshow’ od četrtka, 11. julija, na ogled javnosti. Octavia RS bo zvezda Škodinega paviljona, poleg tega pa bo tekmovala v kategoriji ‘Hillclimb’ v sklopu festivala.

‘Goodwood Festival of Speed’ je avtomobilistična prireditev, ki jo od leta 1993 vsako poletje pripravijo na posestvu Goodwood House v Goodwoodu pri Chichestru v angleški grofiji Zahodni Sussex. Organizator je avtomobilistični privrženec, grof Charles Gordon-Lennox, Earl of March and Kinrara. To je največja tovrstna prireditev na svetu, ki jo vsako leto obišče do 200.000 navdušencev.

PREDHODNA NOVICA

Prostornost v najlepi moni obliki

Prostornost v najlepši možni obliki

Znamka Škoda z novo Octavio Combi nadaljuje modelsko ofenzivo. Le nekaj tednov po začetku prodaje Octavie limuzine bo svetovno premiero doživela tretja generacija Octavie Combi, in sicer na ženevskem avtomobilskem salonu v času od 5. do 17. marca 2013.

20.2.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Temeljito osveen  kodin paradni konj

Temeljito osvežen Škodin paradni konj

Škodina modelska ofenziva se nadaljuje: temeljite prenove sta bila deležna modela Superb in Superb Combi. Oba bosta svetovni javnosti premierno predstavljena 19. aprila 2013 v Šanghaju, na predvečer avtomobilskega salona Shanghai Motorshow.

4.4.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info