Novice Škoda

Štiri milijone izdelanih primerkov

26.8.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

 tiri milijone izdelanih primerkov

Čehi imajo v teh dneh nov razlog za praznovanje, ker so v teh dneh izdelali že več kot štiri milijone primerkov nove octavie (prvotna octavia je nastajala od leta 1959 do leta 1971), najbolje prodajanega modela v celotni 118-letni zgodovini znamke Škoda…

Uspeh tega modela, ki predstavlja srce znamke Škoda, se je pričel kazati že kmalu po predstavitvi (1996) prve generacije nove octavie, ki nosi enako modelno oznako kot Škodin original iz časov nekdanje železne zavese. Nova octavia (prva generacija) predstavlja prvi povsem novi model znamke Škoda, ki je nastal kot rezultat tedaj pričetega intenzivnega sodelovanja z matičnim koncernom Volkswagen. Model, ki je kupcem sedaj na voljo že v tretji, lahko bi rekli ‘Mittelklasse’ (srednji razred)
različici je tako priljubljen, da mu v času od leta 1996 do letošnjega julija pripada kar 38 odstotni delež pri vseh proizvedenih avtomobilih znamke Škoda.

Kupci cenijo nekoliko zadržano, vendar elegantno obliko ter odlično prostornost in praktičnost, ki jo prinašata obe karoserijski zasnovi (5-vratna kombilimuzina in 5-vratni karavan) modela octavia, zato Čehi računajo na dobre prodajne rezultate v bližnji bodočnosti, ker naj bi do leta 2018 dvignili letno proizvodnjo na 1,5-milijona avtomobilov. K veliki popularnosti in prodajnim uspehom so pripomogle tudi tovarne izven Češke, ker octavia nastaja tudi v nekaterih drugih državah (Rusija,
Ukrajina, Indija in Kazahstan), v kratkem pa naj bi Čehi zagnali tudi proizvodne trakove na Kitajskem.

PREDHODNA NOVICA

Svetovni rekord s  kodo Citigo CNG

Svetovni rekord s Škodo Citigo CNG

› Z manj kot 82 evri prevoženih 2.619 km skozi devet evropskih držav
› Škoda Citigo CNG porabila 2,39 kg zemeljskega plina na 100 km/65 g CO2
› Poraba za več kot 0,5 kg pod normirano porabo 2,9 kg
› Normirana poraba izboljšana za slabih 18 %
› Plattner: “Škoda Citigo CNG je prvi ‘dvolitrski’ avto”
› Rekorder Citigo CNG bo razstavljen na IAA v Frankfurtu

15.8.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Temeljita prenova  en Yeti v dveh izvedbah

Temeljita prenova: en Yeti v dveh izvedbah

Mladá Boleslav (Češka republika), avgust 2013 – Škoda Yeti je eden izmed najbolj priljubljenih kompaktnih SUV-jev. Tokrat je prvič na voljo v dveh izvedbah: kot elegantno in prefinjeno mestno vozilo ter kot vsestransko terensko vozilo, pripravljeno na pustolovščine.

27.8.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info