Spoznajte novo Octavio RS

Octavia je srce Škodine ponudbe in eden izmed najuspešnejših modelov na svetu s 400.000 proizvedenimi enotami na leto. Zgodba o uspehu je začela leta 1959, zdaj pa je zunaj že osma izvedba kraljice prostornosti. V novi izvedbi imate na voljo 5 pogonskih sistemov: Bencinski, dizelski, CNG in 2 hibridna sistema.

Octavia je na voljo v mnogih izvedbah in nivojih opreme, a kraljica med njimi je zagotovo izvedba RS. Od leta 2000 je Škoda proizvedla več kot 17.600 RS izvedb Octavie prve generacije, 87.800 druge generacije in 172.000 enot tretje generacije.

Pri četrti generaciji se lahko kupci odločite med tremi pogonskimi sistemi.

  • Hibridna različica je opremljena s 1,4-litrskim bencinskim motorjem in 85 kW elektromotorjem, ki skupaj proizvedeta 245 konjskim moči in 400 Nm navora. Na voljo je s 6-stopenjskim DSG menjalnikom.
  • Bencinska različica z dvolitrskim TSI motorjem in turbopolnilnikom proizvede 245 konjskih moči in 400 Nm navora ter je na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim DSG menjalnikom.
  • Na voljo je tudi dizelska različica z dvolitrskim TDI motorjem in 7-stopenjskim DSG menjalnikom.

Kot smo že navajeni je zunanji izgled različice RS precej bolj športen kot pri običajni Octavii. Poleg ekskluzivne sprednje in zadnje maske so na avtu še številni dodatki v črni barvi kot so mreža hladilnika, difuzor, dodatki pri LED meglenkah, ohišje stranskih ogledal, okvirji stranskih stekel, strešne sani pri različici kombi in zadnji RS spojler. Standardna so posebna RS 18-palčna platišča, kot dodatna oprema pa so na voljo tudi 19-palčna platišča. Pod standardno opremo se znajdejo tudi polni LED Matrični žarometi, ki so prvič na voljo pri Octavii.

V notranjosti se znajdete v večinoma črnem okolju z rdečimi ali srebrnimi dodatki. Razlike med običajno Octavio in različico RS se pokažejo tudi z aluminijastimi pedali, usnjenim volanom, sredinskim naslonjalom oblečenim v Alcantaro in športnimi sedeži.

 

Vse o Octavii si lahko preberete tu.

 

Podobne objave