Novice Škoda

Športna in trajnostna prihodnost

3.10.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

 portna in trajnostna prihodnost

Znamka Škoda z modelom Škoda Vision RS povezuje športno tradicijo in trajnostno prihodnost. Na oktobrskem pariškem avtomobilskem salonu 2018 ta markantna konceptna študija z dinamično govorico oblik in učinkovitim priključnim hibridnim pogonom razkriva naslednjo stopnjo razvoja Škodinih športnih modelov RS in dizajn prihodnjega kompaktnega vozila. Škoda skrb za okolje ponazarja z uporabo trajnostno proizvedenih in veganskih materialov.

Priključni hibridni pogon Škode Vision RS združuje 1,5-litrski motor TSI z močjo 110 kW (150 KM) in elektromotor z močjo 75 kW (102 KM). Skupaj razvijeta sistemsko moč 180 kW (245 KM), s katero konceptna študija iz mirovanja do 100 km/h pospeši v 7,1 sekunde, za pospešek od 80 na 120 km/h pa potrebuje 8,9 sekunde. Skupen izpust CO2 znaša samo 33 g/km. Izključno z električnim pogonom in s tem lokalno brezemisijsko lahko vozilo
prevozi do 70 km. Litij-ionsko baterijo s kapaciteto 13 kWh je mogoče na polnilni postaji prek kabla napolniti v dveh urah in pol. Alternativno je mogoče Škodo Vision RS polniti prek gospodinjske električne vtičnice ali med vožnjo z regeneracijo energije.

Bleščeče bel lak in karbon ustvarjata markantne kontraste
Lesketajoč efektni lak s Xirallic kristali poskrbi za nežen moder lesk bleščeče bele Škode Vision RS. Organske sestavine laka odbijajo toploto in tako znižujejo temperaturo notranjosti. Markantne kontraste belemu laku ustvarjajo številni črni karbonski elementi na karoseriji. Iz visokotehnološkega materiala, ki se pogosto uporablja pri dirkalnih avtomobilih, so med drugim izdelani novo oblikovana mreža hladilnika, sprednji in zadnji usmernik zraka, zunanji ogledali, stranski pragovi, odprtine
za dovod oz. odvod zraka in zadnji difuzor.

Veganski materiali, trajnostna proizvodnja in posebne površine
Pri navidezno lebdečih, v alkantaro oblečenih sedežih je v zgornjem delu uporabljen karbonski tekstil iz popolnoma reciklirane poliestrske preje. Češke zastave na stranicah sedežev obujajo spomine na ustanovitev Češkoslovaške pred 100 leti. Še en primer trajnostnega pristopa so predpražniki iz materiala Piñatex, tj. materiala s karbonsko tkano strukturo. Vlakna visokozmogljivega materiala pridobivajo iz listov ananasovca.

Površina naletnega dela športnega volana, ki ima po vzoru dirkalnih avtomobilov markantno sredin­sko oznako, je zasnovana iz majhnih trikotnikov, ki dajejo pečat tudi celotni notranjosti vozila. Z njo Škodine prvobitne značilnosti vstopajo tudi v prihodnja vozila znamke.

PREDHODNA NOVICA

 koda na parikem avtomobilskem salonu 2018

Škoda na pariškem avtomobilskem salonu 2018

Škoda se na pariškem avtomobilskem salonu 2018 predstavlja kot športna in trajnostna ponudnica mobilnosti. Češka znamka vabi obiskovalce salona od 2. do 14. oktobra na posebno digitalno izkušnjo: na Škodinem razstavnem prostoru lahko obiskovalci v kotičku za uporabniške izkušnje sami ustvarijo avatarja, z njim doživijo fiktiven dan in se pustijo voditi skozi digitalne ponudbe po meri.

29.9.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Odstiranje pogleda na prihodnji kompaktni model

Odstiranje pogleda na prihodnji kompaktni model

– Novi kompaktni model predstavlja naslednji razvojni korak aktualnega oblikovalskega sloga
– Prva Škodina modelska serija na osnovi platforme MQB-A0 ponuja najnovejše tehnologije
– Škoda bo novo vozilo javnosti predstavila še pred koncem tega leta 

10.10.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info