Novice Škoda

Škodin prototipni električni buggy

20.6.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

 kodin prototipni elektrini buggy

V Mladi Boleslavi je v teh dneh potekala prva uradna predstavitev novega prototipnega vajeniškega avtomobila znamke Škoda, ki ga je tokrat ustvarilo 22 učencev (5 deklet & 17 fantov) Škodinega šolskega centra. Za uresničitev njihove vizije o električnem buggyju so potrebovali približno 1500 delovnih ur.

Izmed približno 900 učencev in učenk Škodinega šolskega centra se zadnjih nekaj let vedno najde peščica 17- in 18-letnih vajencev in vajenk, ki jih pritegne interni projekt izdelave prototipnega avtomobila. Sedanji, že četrti projekt s polnim imenom ‘Azubi Car 2017’, so Čehi sprožili v lanskem oktobru, ko so mladi oblikovalci ustvarili prve idejne skice novega Škodinega prototipa, ki se tokrat ukvarja s tematiko vozil za šport in prosti čas. Tako smo dobili prototipno škodo element, kompaktno
in striktno električno gnano vozilo v stilu klasičnih poletnih vozil za obisk plaž in transport pomembnih gostov, ki so jih na začetku izdelovali predvsem za lastnike razkošnih plovil.

Škodin električni buggy je zasnovan na osnovi najmanjšega serijskega modela znamke Škoda, ki je ob transformaciji izgubil par bočnih karoserijskih vrat, strešno konstrukcijo, zadnjo sedežno klop in vrata prtljažnika, ki so jih nadomestili s pokrovom. Seveda so morali ob tem spremeniti tudi obliko bočnih stranic pri karoseriji in poskrbeti za dobro vzvojno trdnost karoserije. Veliko sprememb je tudi pod motornim pokrovom, ker so izvedli menjavo klasičnega pogonskega sklopa, ki so ga
nadomestili z električnim pogonom, kjer lahko vgrajeni elektromotor mobilizira 60 kW (82 KM) pogonske moči. Omenili so tudi spremembe v potniškem prostoru, ker je takšna škoda namenjena samo enemu paru potnikov.

Bolj skrivnostni so glede ostalih tehničnih podatkov, ker jih enostavno niso razkrili, pod vprašajem pa ostaja tudi nadaljnja usoda takšne prototipne škode …

PREDHODNA NOVICA

Superb z novo ponudbo opreme za e ve udobja in varnosti

Superb z novo ponudbo opreme za še več udobja in varnosti

Škoda je obogatila ponudbo opreme za svojega paradnega konja. Od konca maja 2017 naprej so za modela Škoda Superb in Škoda Superb Combi na voljo številne novosti, med drugim storitev avtomatskega klica v sili, dodatna varnostna in komfortna oprema ter nove povezljivostne rešitve.

7.6.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Razprodaje so odline  e tono veste  kaj elite

Razprodaje so odlične, če točno veste, kaj želite

Marsikatera ženska, kljub nasprotnim prepričanjem, ne mara nakupovanja. Ob misli na ozke kabine za pomerjanje jo zmrazi, hkrati pa nima časa za dolgo iskanje primernih kosov po trgovinah, saj je dandanes ponudba zelo široka, kar je lahko prednost ali pa tudi slabost. Spodnji štirje nasveti vam bodo olajšali nakupovanje in najbrž preprečili marsikateri zgrešen nakup.

22.6.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info