Škodin paradni model na ženevskem avtomobilskem salonu

<a href=”https://www.porscheinterauto.net/Vozila/%C5%A0koda.37/”>Škoda</a> je v videoposnetku razkrila prve detajle nove <a href=”https://www.porscheinterauto.net/Vozila/%C5%A0koda.37/?filter=model_id:180″>Škode Octavie</a> RS iV. Vrhunski športni model četrte generacije Octavie združuje tradicijo in inovativnost. Značilne črne karoserijske aplikacije in športno zasnovana notranjost ohranjajo značilnosti preteklih modelov RS, prvi priključnohibridni pogon v Škodinem modelu z oznako RS pa
odpira pot v trajnostno naravnano prihodnost. Škoda bo Octavio RS iV premierno predstavila 3. marca 2020 na ženevskem avtomobilskem salonu, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi Octavio iV in novi <a href=”https://www.porscheinterauto.net/Vozila/%C5%A0koda.37/?filter=model_id:1460″>Kamiq</a> Scoutline.

S črno Škodino masko, športnim spodnjim delom sprednjega odbijača s črnimi zračnimi zavesami ter spodnjim delom zadnjega odbijača z aerodinamičnimi zaključki in športno črnim difuzorjem je nova Octavia RS iV že na prvi pogled prepoznavna kot članica družine RS. Črna aluminijasta platišča odstirajo pogled na rdeče lakirane zavorne čeljusti, zadnji pokrov limuzine krasi črn usmernik zraka tipa RS, različica Combi pa ima nad zadnjim steklom usmernik zraka v barvi vozila. V pretežno črni
notranjosti je za privlačne barvne poudarke poskrbljeno s kontrastnimi šivi na športnih sedežih z integriranimi vzglavniki in na trikrakem večfunkcijskem športnem volanu, oblečenem v usnje.

Športne vozne zmogljivosti so pri modelu iz družine RS prvič zagotovljene s priključnohibridnim pogonom. 1,4-litrski bencinski motor TSI in elektromotor s 85 kW imata sistemsko moč 180 kW (245 KM), največji navor pa znaša 400 Nm. Emisije CO2 po kriterijih voznega cikla WLTP merijo
pribl. 30 g/km (predhodni podatek). Poleg tega Octavia RS iV po kriterijih voznega cikla WLTP lahko do 55 km prevozi izključno na električni pogon in s tem lokalno brez emisij. Športno podvozje z nastavitvijo, specifično za modele RS, omogoča dinamične vozne lastnosti.

Nadaljnji model Octavia s hibridno tehnologijo
Škoda bo na svojem razstavnem prostoru v Ženevi poleg Octavie RS iV predstavila še eno elektrificirano različico svoje prodajne uspešnice. Octavia iV ima prav tako priključnohibridni pogon, 1,4-litrski motor TSI in elektromotor skupaj razvijeta sistemsko moč 150 kW (204 KM), največji navor pa znaša 350 Nm. Litij-ionska visokonapetostna baterija te pogonske različice, ki je na voljo v izvedbah Ambition in Style, ima kapaciteto 37 Ah in energijsko vrednost 13 kWh. Tako kot pri modelu
RS iV jo je mogoče preprosto polniti doma na 230-voltni električni vtičnici ali stenski polnilni postaji.

Prvi Škodin SUV v izvedbi Scoutline
Sejemsko premiero bo v Ženevi doživel tudi Kamiq Scoutline. Z njim bo Škoda prvič ponudila model SUV v izvedbi Scoutline. Urbani SUV ima matirano črne obrobe kolesnih ohišij in robustne srebrne karoserijske aplikacije. Te mu dajejo avanturističen značaj, kar velja tudi za velika 17- ali 18-palčna aluminijasta platišča. Kamiq Scoutline bo naprodaj z vsemi motorji, ki so na voljo za modelsko serijo in imajo razpon moči od 66 kW (90 KM) do 110 kW (150 KM).

V notranjosti Škoda Kamiq Scoutline navdušuje z veliko prostornostjo, posebnost zasnove pa so specifične dekorativne letve – serijsko v videzu jesenovega lesa ali opcijsko v temni krtačeni izvedbi – ter prezračevalne šobe s kromiranim videzom. Kapice na pedalih blestijo z aluminijastim dizajnom. Po višini nastavljiva sprednja sedeža sta oblečena v posebne prevleke Scoutline iz zračne tkanine ThermoFlux in mikrovlaken Suedia; volan, ročica ročne zavore in glava prestavne ročice so usnjeni.
Ambientna osvetlitev v LED-tehnologiji osvetljuje sredinsko konzolo, vratne predale, vratne kljuke in prostor za noge bodisi v beli, rdeči ali oranžni barvi. V potniški kabini novega Kamiqa Scoutline so poleg tega v LED-tehnologiji zasnovane tudi bralne lučke. Po želji zasnovo notranjosti zaokroža črna stropna obloga.

Podobne objave