Novice Škoda

Škodin novi SUV je prepričal z najvišjo aktivno in pasivno varnostjo

7.9.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

 kodin novi SUV je preprial z najvijo aktivno in pasivno varnostjo

Škoda Kamiq je <a href=”https://www.euroncap.com/en/results/skoda/kamiq/38097″>na testiranju</a> v okviru neodvisnega evropskega programa za testiranje novih vozil (Euro NCAP) dosegel najvišjo oceno pet zvezdic. To pomeni, da tudi ta SUV sodi med najvarnejša vozila svojega razreda. Kamiq se je še posebej dobro odrezal pri zaščiti odraslih potnikov in kolesarjev.

Christian Strube, direktor tehničnega razvoja pri družbi Škoda Auto, je povedal: “Aktivna in pasivna varnost naših vozil imata za nas najvišjo prioriteto. To, da je tudi naš najnovejši model Kamiq na preizkusnih trčenjih Euro NCAP dosegel najvišjo oceno pet zvezdic, jasno ponazarja naše visoke zahteve glede varnosti naših vozil in je še en dokaz našega uspešnega razvoja na tem področju.”

Škoda Kamiq je številna preizkusna trčenja in varnostne preizkuse Euro NCAP uspešno prestal in bil ocenjen z najvišjo oceno pet zvezdic. Pri tem je najnovejši model v Škodini paleti ocenjevalce prepričal predvsem glede varnosti za odrasle potnike in zaščite kolesarjev. 96 odstotkov od največ možnih točk je Škodin SUV zbral za zaščito odraslih oseb v notranjosti, kar ga uvršča med najboljše v zgodovini testiranj Euro NCAP. Pri zaščiti kolesarjev je Kamiq predvsem zaradi serijske
radarske asistence spredaj z mestno funkcijo zaviranja v sili ter zaradi prediktivne zaščite pešcev in kolesarjev osvojil vse možne točke.

Kamiq svoje potnike v primeru nezgode ščiti z do devetimi varnostnimi blazinami, med katerimi so opcijsko tudi voznikova kolenska varnostna blazina in stranski varnostni blazini zadaj. Del varnostne opreme so poleg tega funkcija večnaletnega zaviranja, opcijski proaktivni sistem za zaščito potnikov in pritrdišča ISOFIX ter Top Tether na zgornjem delu zadnje sedežne klopi in na sovoznikovem sedežu. Tako je tudi najmlajšim potnikom ves čas zagotovljena najvišja raven varnosti. V serijski opremi
Škode Kamiqa je tudi asistenca za ohranjanje smeri. Opcijsko je na voljo sistem Side Assist, ki opozarja na vozila, ki se bližajo od zadaj ali se nahajajo v mrtvem kotu. Za učinkovitost teh asistenčnih sistemov je Kamiq prejel 3,5 točke od največ 4 možnih točk.

Tako kot kompaktni model Škoda Scala, ki je bil ravno tako nagrajen s petimi zvezdicami, tudi Kamiq temelji na platformi MQB-A0 koncerna Volkswagen in ponuja najsodobnejše varnostne in asistenčne sisteme. Za visoko pasivno varnost pri novem SUV-ju skrbi vzvojno toga karoserija z velikimi deformacijskimi conami in izjemno stabilno potniško celico. Škoda tu s skoraj 80 odstotki doseženih točk stavi na izjemno trdne ali posebno kaljene vrste jekla.

Evropski program ocenjevanja novih vozil (Euro NCAP) so leta 1997 ustanovili predstavniki prometnih ministrstev, avtomobilskih klubov, zavarovalnic in raziskovalnih inštitutov iz osmih evropskih držav. Konzorcij ima sedež v belgijskem mestu Leuven in opravlja preizkusna trčenja z aktualnimi modeli vozil ter ocenjuje njihovo aktivno in pasivno varnost. V preteklih letih so zahteve preizkusov nenehno postajale čedalje strožje in zdaj obsegajo različne scenarije trkov. Medtem ko so se sprva
ocenjevali le rezultati preizkusnih trčenj, danes k skupni oceni pomembno prispeva ocenjevanje aktivnih varnostnih sistemov in asistenčnih sistemov.

PREDHODNA NOVICA

Zaetek prodaje v Sloveniji

Začetek prodaje v Sloveniji!

Vsi, ki spremljate ponudbo vozil ŠKODA, gotovo veste, da se imeni dveh njenih dveh aktualnih SUV modelov začneta s črko K in končata s črko Q – Škoda Karoq in Škoda Kodiaq. Ta tradicija se zdaj nadaljuje s prvim Škodinim mestnim SUV modelom, ki sliši na ime ŠKODA KAMIQ. Toda pri Škodinih imenih ni pomembno le, da dobro zvenijo, temveč imajo tudi točno določen pomen.

3.9.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

 KODA zaenja s serijsko proizvodnjo v tovarni Kvasiny

ŠKODA začenja s serijsko proizvodnjo v tovarni Kvasiny

– Superb iV s priključnohibridnim pogonom je Škodino prvo elektrificirano serijsko vozilo
– Novi priključni hibridi nastajajo na istem proizvodnem traku kot modeli z običajnim pogonom

21.9.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info