Novice Škoda

Škoda Vision iV prepriča z novo, inovativno zasnovo notranjosti

21.2.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

 koda Vision iV prepria z novo  inovativno zasnovo notranjosti

Skica notranjosti Škode Vision iV razkriva prese­netljive rešitve v prvem popolnoma električnem Škodinem vozilu, izdelanem na osnovi MEB (modularna platforma za električni pogon). Za nove poudarke poskrbi inovativna, uporabniku prijazna razporeditev instrumentne plošče in sredinske konzole. Tu pa sta še navidezno lebdeči osrednji zaslon in novo oblikovan volan z dvema krakoma.

Popolnoma električna konceptna študija Vision iV razkriva notranjost prve Škode, ki temelji na modu­lar­­ni platformi za električni pogon (MEB) koncerna Volkswagen. Ta ne predvideva več klasičnega sredinskega tunela, zato so Škodini oblikovalci možnosti nove platforme MEB izkoristili za prostorno in inovativno zasnovo notranjosti. Tako so si na primer zamislili novo razporeditev instrumenten plošče in sredinske konzole. Med voznikom in sovoznikom ponuja Vision iV na najnižji ravni veliko
odlagalnega prostora, nad njim pa je sredinska konzola, ki je za voznika in sovoznika še posebej lahko dosegljiva. Tu je mogoče odložiti dva mobilna telefona, ki se brezžično povežeta v sistem infotainmenta in upravljanja. Poleg tega se telefona tu lahko indukcijsko polnita.

Instrumentna plošča je zasnovana v dveh nivojih, pri čemer njena oblika in okrasni šiv sledita linijam sprednjega dela vozila. Velik prostostoječi zaslon navidezno lebdi na sredini nad instrumentno ploščo, pred njim pa je površina za roko, s katero voznik z dotikom upravlja zaslon. Tudi volan je oblikovan na novo, ima dva kraka in na njem je zdaj namesto običajnega Škodinega logotipa napis ŠKODA z ločenimi črkami. Škoda je z modelom Vision iV naredila še en korak v smeri električne
mobilnosti. V prihodnjih štirih letih bo češki avtomobilski proizvajalec v alternativne pogone in nove mobilnostne storitve investiral okrog dve milijardi evrov, do konca leta 2022 pa bodo predstavili deset elektrificiranih modelov.

Svetovna premiera konceptne študije Škoda Vision iV bo na avtomobilskem salonu v Ženevi od 5. do 17. marca.

PREDHODNA NOVICA

 koda s konceptno tudijo predstavlja konkretno podobo elektrine prihodnosti znamke

Škoda s konceptno študijo predstavlja konkretno podobo električne prihodnosti znamke

S konceptno študijo Škoda Vision iV bo češka avtomobilska znamka na avtomobilskem salonu v Ženevi (5. do 17. marec) predstavila naslednji korak v smeri električne mobilnosti. Škoda z dvema oblikovalskima skicama vzbuja apetit po prvem njihovem modelu, ki temelji na modularni platformi za električni pogon (MEB). Štirivratni crossover-coupé navdušuje s športnimi in emocionalnimi linijami.

14.2.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Novi kompaktni SUV

Novi kompaktni SUV

– Naslednja faza uspešne ofenzive SUV-jev v Evropi
– Škoda Kamiq združuje prednosti SUV-ja in okretnost kompaktnega avtomobila
– Svetovna premiera marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu

27.2.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info