Škoda razkriva še več detajlov novega visokozmogljivega SUV-ja

Z novimi fotografijami detajlov Škoda že pred uradno svetovno premiero na pariškem avtomobilskem salonu 2018 vzbuja željo po novem Kodiaqu RS. Prvi SUV v Škodini paleti modelov z oznako RS ne navdušuje le s svojim dizelskim agregatom z močjo 176 kW (240 KM), pač pa tudi s športno-elegantnim dizajnom, aplikacijami v visokosijajni črni barvi in 20-palčnimi aluminijastimi platišči Xtreme.

Prvi visokozmogljivi SUV znamke Škoda poudarja svoje dinamične ambicije s številnimi črnimi elementi. Markantna mreža hladilnika, strešne letve, okenski okvirji in zunanji ogledali so zasnovani v visokosijajni črni barvi. Zadek zaznamujejo dve vidni izpušni cevi pod odbijačem in reflektor preko celotne širine vozila – značilnost vseh Škodinih modelov RS.

Premierno pri Škodi: serijska 20-palčna platišča Xtreme
Škoda Kodiaq RS bo kot prvo vozilo v zgodovini znamke Škoda serijsko opremljeno s platišči s premerom 20 col. Zaradi posebnega dizajna aluminijastih platišč Xtreme so rdeče lakirane zavorne čeljusti 17-palčnih zavornih kolutov dobro vidne. Kombinacija športnosti in zmogljivosti pozicionira ta SUV s štirikolesnim pogonom kot najzmogljivejši model te Škodine modelske serije.

Pri visokozmogljivem SUV-ju se premierno predstavlja tudi novi logotip RS. Pred znano kratico je še vedno črka “v”, ki označuje zmago (ang. victory), ki pa je zdaj rdeče barve. Nova barva simbolizira športnost in zmogljivost družine RS. Novi logotip je pri Škodi Kodiaq RS nameščen tudi na mreži hladilnika in zadku, kjer pritegne pozornost. Prvi športni terenec znamke Škoda z oznako RS se bo svetovni javnosti predstavil oktobra na pariškem avtomobilskem salonu 2018.

Podobne objave