Cenjene stranke obveščamo, da so zaradi izredne situacije v povezavi z izbruhom virusa COVID-19, do nadaljnjega zaprti saloni v Trebnjem in Ivančni Gorici (Servisi za nujne primere še obratujejo). Prav tako v naših poslovalnicah ne bomo izvajali tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil. Ob tem dodajamo še, da se veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil (obvezno in kasko), zaradi odloka podaljša do 16. 5. 2020, kljub temu pa vam lahko od doma uredimo podaljšanje zavarovanj. Čeprav smo zavoljo vašega in našega zdravja poslovalnici začasno zaprli, smo vam še vedno povsem na voljo preko telefona, klepetalnika na naši spletni strani, e-poštnih sporočilih in družbenih omrežjih. Več si lahko preberete tukaj.

Novice Škoda

Škoda razkriva, kakšna bo nova Octavia RS iV

6.2.2020 · Porsche Slovenija d.o.o. · Avto.info

 koda razkriva  kakna bo nova Octavia RS iV

Škoda ustvarja občutek napetega pričakovanja ob prihodu nove Škode Octavie RS iV. Češki proizvajalec avtomobilov je objavil tri uradne oblikovalske skice zunanjosti športnega top modela četrte generacije Octavie, ki bo svetovno premiero doživel 3. marca na ženevskem avtomobilskem salonu. Črni, za RS-modele značilni detajli poudarjajo dinamični oblikovalski slog Škodine prodajne uspešnice z elegantnimi proporcionalnimi razmerji, ki ima v primerjavi s predhodnikom za kanček večje dimenzije.
Octavia RS iV je kot prvi Škodin model RS opremljena s priključnohibridnim pogonom, kar ji omogoča, da praktičnost družinskega avtomobila in izrazito športnost na edinstven način združuje s trajnostjo in učinkovitostjo.

Škoda Octavia RS iV sedaj dvajset let po prvi Octavii RS začenja novo poglavje v izjemni zgodbi o uspehu. Znotraj modelske serije je po Octavii RS veliko povpraševanja. Na Škodinih ključnih evropskih trgih, torej v Nemčiji, Veliki Britaniji in Švici, je bila vsaka peta prodana Octavia model RS. Kupci cenijo kombinacijo izjemne prostornosti, praktičnosti in športnega značaja. Nova Octavia RS iV s priključno­hibridnim pogonom in 180 kW (245 KM) sistemske moči je z manjšo porabo in nižjimi
emisijami CO2 še posebej prijazna do okolja. Oblikovalske skice razkrivajo, da bo Octavia RS iV na voljo kot kombilimuzina ali v izvedbi Combi. Pri tem močno izstopata Škodina mreža hladilnika v črni barvi in športni spodnji del sprednjega odbijača z velikimi odprtinami za zajemanje zraka in markantnimi črnimi detajli. Velika aluminijasta platišča, sprednji in zadnji difuzor ter usmernik zraka, ki je pri limuzini nameščen na zadku vozila, pri izvedbi Combi pa nad zadnjim steklom, optično
poudarjajo dinamiko Octavie RS iV.

PREDHODNA NOVICA

SUV v preobleki avanturista

SUV v preobleki avanturista

›  Kamiq je prvi Škodin SUV, ki bo na voljo v izvedbi ScoutLine
›  Nova izvedba z markantnimi aplikacijami na karoseriji in zadnjimi lučmi s celostno LED-tehnologijo
›  Škoda Kamiq ScoutLine premierno na ogled marca 2020 na ženevskem avtomobilskem salonu

5.2.2020 · Porsche Slovenija d.o.o. · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Alternativni kodi

Alternativni škodi

Pri znamki Škoda so predstavili novo alternativno ponudbo serijskih modelov za ekološko usmerjene kupce, ki jih modna hibridizacija in elektrifikacija avtomobilov ne zanimata. S to potezo so Čehi potrdili mnenja številnih strokovnjakov, ki trdijo, da bi bila splošna uvedba CNG vozil v javnem prometu okoljevarstveno boljša od aktualne prisilne (s strani marketinga in politike) elektrifikacije.

6.2.2020 · Marko Miklavc · Avto.info