Novice Škoda

Škoda pripravlja svetovno premiero novega modela

23.7.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

 koda pripravlja svetovno premiero novega modela

Novi Enyaq iV predstavlja velik Škodin korak v smeri uresničevanja strategije električne mobilnosti. Kot Škodino prvo serijsko vozilo ta izključno baterijsko gnani SUV temelji na modularni platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen. Češka avtomobilska znamka zdaj objavlja sliko s silhueto vozila in s tem razkriva obrise svojega letošnjega najpomembnejšega novega modela. Škoda Enyaq iV združuje emocionalne linije in uravnotežene proporce ter trajnostni užitek v vožnji in
Škodino značilno prostornost.

Pogled na silhueto novega Škoda Enyaqa iV že daje slutiti, kakšni bodo proporci novega paradnega konja znamke. Kratek sprednji del in podaljšana strešna linija mu dajeta dinamično obliko in hkrati zagotavljata Škodino značilno prostornost. Novi SUV je torej v notranjosti podobno prostoren kot Škoda Kodiaq, čeprav v dolžino meri manj kot Škoda Octavia. Pri pogonskih sistemih bosta za novi Enyaq iV na voljo zadnji in štirikolesni pogon, poleg tega pa tri velikosti baterije in pet stopenj
moči. Enyaq iV omogoča hitro polnjenje, največja moč polnjenja pa znaša do 125 kW. Doseg znaša do 500 kilometrov (po kriterijih WLTP), zato je ta praktični, izključno električni SUV optimalen spremljevalec za vsak dan.

Predstavitev Škodinega novega vrhunskega modela bo zaznamovala vrhunec praznovanj ob 125. jubileju ustanovitve podjetja. 1. septembra 2020 bodo ta mejnik v zgodovini znamke Škoda tudi virtualno prenašali iz češke prestolnice Prage – med drugim na Škoda Storyboardu in na različnih kanalih družabnih medijev.

PREDHODNA NOVICA

Sedmi  vajeniki avto  znamke  koda

Sedmi 'vajeniški avto' znamke Škoda

– Različica spider modela Scala v jubilejnem letu obuja spomine na ustanovitev družbe leta 1895
– Václav Laurin in Václav Klement sta svoja prva kolesa začela prodajati pod imenom Slavia
– 31 udeležencev Škodine poklicne šole je v ‘vajeniškem modelu’ združilo preteklost s sedanjostjo

16.7.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Najveje skladie za originalne dele v  eki republiki

Največje skladišče za originalne dele v Češki republiki

Škoda Parts Center v Mladi Boleslav že 20 let zagotavlja oskrbo servisov s Škodinimi originalnimi deli in Škodino originalno dopolnilno opremo v več kot 100 državah po vsem svetu.

25.7.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info