Novice Škoda

Škoda objavlja prve skice prenovljene Octavie

7.2.2024 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

 koda objavlja prve skice prenovljene Octavie

Mladá Boleslav (Češka), 7. februar 2024 – Škoda Auto je objavila skice zunanjosti prenovljene Octavie. Četrta sodobna generacija nadaljuje tradicijo legendarnega modela znamke, ki je od svojega prihoda na trg leta 1996 dosegel več kot sedem milijonov prodanih primerkov. Najnovejša izvedba predstavlja izpopolnjeno zunanjost z novimi žarometi, prenovljenimi odbijači in posodobljeno Škodino mrežo hladilnika. Digitalna svetovna premiera bo 14. februarja. Najmlajša osvežitev Škode
Octavie prinaša prenovljene odbijače in mrežo hladilnika. Tudi žarometi so sedaj bolj ostro začrtani, prodajna uspešnica pa se tako ponaša s še bolj markantno in športno podobo. Osvežen videz in nove funkcije, kot so matrični LED-žarometi druge generacije, še dopolnjujejo nadgradnjo.

Izpopolnjeni optični detajli
Sedanja četrta generacija Octavie bo prenove deležna štiri leta po začetku proizvodnje. Model bo še naprej na voljo tako v limuzinski kot v karavanski izvedbi Combi, posodobljena modelska serija pa bo vključevala tudi različici Sportline in RS. Izboljšave vključujejo napredne matrične LED-žaromete druge generacije z novo svetlobno grafiko, ki so bili oblikovani za zagotavljanje vrhunske osvetlitve cestišča. Poleg tega sedaj vključujejo Crystallinium – edinstven kristalasti element, ki
notranjosti ohišja žarometov daje značilen moder odtenek ter s tem še dodatno izpopolnjuje estetski vtis vozila.

Zgodba o uspehu modela Octavia
Prenovljena Octavia bo nadaljevala uspeh modelske serije – odkar je leta 1996 na trg prišla prva sodobna generacija modela je bilo kupcem predanih več kot sedem milijonov vozil. Kot nosilka naziva najbolj priljubljenega karavanskega vozila od leta 2016 naprej je Octavia prejela številne nagrade in priznanja mednarodnega avtomobilskega tiska, med drugim leta 2020 tudi priznano nagrado Red Dot Award za izjemno produktno oblikovanje – že tretjo za to modelsko serijo.

PREDHODNA NOVICA

Druba  koda Auto v letu 2023 po svetu prodala 866 800 vozil

Družba Škoda Auto v letu 2023 po svetu prodala 866.800 vozil

Škoda Auto je obseg dobav v letu 2023 občutno povečala, v preteklih dvanajstih mesecih je dobavila skupno 866.800 vozil. Dobava se je torej povečala za 18,5 odstotka. Nemčija s 157.800 dobavljenimi vozili (+17,6 %) za družbo Škoda Auto ostaja največji posamični trg, proizvajalec avtomobilov pa je bil s 87.800 prodanimi avtomobili (+23,4 %) zelo uspešen tudi na domačem, češkem trgu.

18.1.2024 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Predstavitev posodobljene Octavie

Predstavitev posodobljene Octavie

Svetovna premiera posodobljene Škode Octavia se bliža: družba Škoda Auto bo v sredo, 14. februarja, ob 10:00 po srednjeevropskem času predstavila svojo posodobljeno prodajno uspešnico. Dogodek bo potekal v virtualnem studiu in bo prenašan tako na Škoda Storyboard kot Škodinem uradnem kanalu na YouTube.

13.2.2024 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info