Škoda Kamiq

Škoda je svojo paleto športnih terencev razširila s tretjim, najmanjšim modelom – Škodo Kamiqom.

Kakor pri modelih Kodiaq in Karoq izvira ime iz jezika Inuitov, ki živijo na severu Kanade in na Grenlandiji, ter pomeni nekaj, kar popolnoma ustreza.

Ime Kamiq sicer že obstaja na Kitajskem, kjer ga uporablja za svoje manjše SUV vozilo namenjeno za Kitajski trg, kjer so jih lani prodali skoraj 28 tisoč. V Evropi bo Kamiq bistveno drugačen avto, kot je na Kitajskem.

Z oblikovanjem sledijo oblikovalskemu slogu SUV- modelom Kodiaq in Karoq, kjer izstopajo prednji žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči, spodnji pa kratki in dolgi žarometi. Narejen je na Volkswagnovi MQB A0 arhitekturi za manjša vozila in bo s 4.241 mm skušal zagotavljati prostornost, ki smo je tako navajeni pri vseh modelih znamke Škoda. Pozicija sedenja je visoka in pregledna, medosna razdalja je dolga 2.65 metra, s 400 litri prtljažnega prostora pa je vodilni v svojem razredu. Ponudili bodo številne uporabne rešitve znane pod kratico “Simply Clever”. Opcijsko bo na voljo tudi z digitalnimi merilniki velikosti 10,25 palca.

V motorni paleti bo 1,0-litrski trivaljni turbobencinski motor s 115 konjskimi močmi in 1,5-litrski štirivaljni bencinski motor s 150 konjskimi močmi. Dizelska ponudba zajema 1,6-litrski štirivaljni turbodizelski motor s 115 konjskimi močmi. Na voljo bo zgolj na sprednji pogon, opcijsko pa bo na voljo tudi samodejni dvosklopčni menjalnik DSG.

Škoda s Kamiqom v vse bolj priljubljenem segmentu urbanih SUV-jev cilja na novo, mlajšo ciljno skupino. Cena Kamiqa, ki bo v naš salon predvidoma zapeljal decembra, še ni točno določena.

Spremljajte nas še naprej za nadaljnje novice o težko pričakovanem novincu Kamiqu.

Podobne objave