Novice Škoda

Škoda Fabia prejela nagrado Red Dot

1.4.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

 koda Fabia prejela nagrado Red Dot

Visoko priznanje za novo Škodo Fabio: avto, ki so ga v celoti razvili na novo in mu dali novo obliko, je za odlični produktni dizajn prejel ugledno nagrado Red Dot, ki jo vsako leto podeljuje mednarodna žirija vrhunskih strokovnjakov. Samo letos je bilo za nagrado ‚Red Dot Award: Product Design’ oddanih 4.928 prijav s strani 1.994 udeležencev iz 56 držav, kar pomeni, da je to eden največjih svetovnih produktnih izborov z najbolj mednarodno udeležbo. Škoda Fabia tretje generacije je že osma
Škodina modelska serija, ki je prejela to nagrado.

Nova Škoda Fabia je na evropskih trgih naprodaj od novembra 2014. Priljubljeno vozilo navdušuje s povsem novim, emocionalnim in karakternim videzom. Z drznejšim dizajnom nastopa v bolj športni, bolj markantni in bolj ekspresivni podobi kot njegov predhodnik, osvaja pa z uravnoteženimi proporcionalnimi razmerji, kristalastimi oblikami in ostrimi linijami. Nova Škoda Fabia je mladosten, živahen avto z značajem – strastna, moderna ter vsestransko prilagodljiva glede na individualne želje in
potrebe. Nova Fabia kot prvi Škodin serijski model odraža oblikovne elemente študije Škoda VisionC.

Škodin novi oblikovalski pristop je prepričal tudi žirijo za izbor nagrad Red Dot. Novo Fabio si je pod drobnogled vzelo 38 vrhunskih strokovnjakov, med katerimi so bili profesorji oblikovanja, oblikovalci in specializirani novinarji iz 25 držav. Vozilo so ocenili na podlagi izbranih kriterijev, kot so inovativnost, funkcionalnost, ergonomija in dolga življenjska doba. Na skupno oceno sta vplivali tudi ekološka sprejemljivost in uporabna kakovost.

“Nova Fabia je dinamična in karakterna kot še nikoli poprej in je najbolj emocionalna Fabia vseh časov,” je povedal vodja oblikovanja Jozef Kabaň. “Veseli smo, da je novi oblikovalski slog zelo všeč tako našim kupcem kot tudi strokovnjakom. Nagrada Red Dot je potrditev, da Škodin oblikovalski slog razvijamo v pravi smeri,” tako Kabaň.

Nova Škoda Fabia pa v svojem segmentu novih meril ne postavlja samo z obliko, pač pa tudi s tehnologijo in funkcionalnostjo. Vozilo navdušuje z nizkimi vrednostmi škodljivih emisij in z vrhunskimi tehnologijami, ki jih poznamo iz višjih avtomobilskih razredov. V značilnem Škodinem slogu sta izjemna prostornost – med drugim ima največji prtljažnik v svojem segmentu – in visoka praktična uporabnost z do 19 posrečenimi ‘simply clever’ rešitvami.

Odlična kombinacija emocionalnosti in funkcionalnosti se pozna tudi na trgu: v prvih dveh mesecih letošnjega leta se je prodaja Fabie v Zahodni Evropi povečala za 11,7 %, v Srednji Evropi pa kar za 32,7 %.

Znamka Škoda je nagrado Red Dot prejela že osmič. Kot prvi Škodin model je bila z njo leta 2006 nagrajena Škoda Octavia Combi. Leta 2007 je ugledno priznanje kakovosti dobil Škoda Roomster, leta 2008 pa Škoda Fabia druge generacije. Leta 2010 sta nagrado Red Dot prejela kar dva modela: Škoda Yeti in Škoda Superb Combi. Sledilo je leto 2013, ko je bila z nagrado za dizajn nagrajena kompaktna kombi-limuzina Škoda Rapid, lani pa jo je prejel model Škoda Rapid Spaceback.

PREDHODNA NOVICA

S 15  marcem 2015 smo prieli z uradno prodajo modela  koda Fabia Combi

S 15. marcem 2015 smo pričeli z uradno prodajo modela Škoda Fabia Combi

Škoda Fabia Combi  je najbolj priljubljen model v svojem segmentu. Popolnoma novo razvita, tretja generacija ponovno postavlja merila na področju prostornosti, funkcionalnosti in prijaznosti do okolja. Novi dizajn izžareva izrazno moč in čustvenost.

28.3.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

FIA prigala zeleno lu za novo Fabio R 5

FIA prižgala zeleno luč za novo Fabio R 5

›Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) izdala homologacijo za Škodin novi rally dirkalnik
›Welsch: “Zdaj lahko dokažemo vrhunskost našega novega rally dirkalnika”
›Osnova za novi rally dirkalnik je uspešni serijski model Fabia

14.4.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info