Novice Škoda

Škoda Scala Monte Carlo

25.3.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

 koda Scala Monte Carlo

Škoda je ponudbeno paleto svojega novega kompaktnega modela Scala razširila s priljubljeno izvedbo Monte Carlo, s čimer se poklonijo svojim preteklim uspehom na rally tekmovanjih. Paket opreme Monte Carlo, ki vključuje markantne elemente v črni barvi in črn napis Škoda na zadku, prinaša dinamični Scali še bolj športen videz.

Športno-trendovske različice Škodinih kompaktnih modelov imajo tradicionalno oznako Monte Carlo. Mestna četrt Kneževine Monako je poleg blišča in glamurja sinonim predvsem tudi za več kot stoletno zgodovino avtomotošporta. Prireditev z najdaljšo tradicijo v aktualnem koledarju svetovnega prvenstva v rallyju se tam odvija že od leta 1911. Tudi Škoda je na rallyju v Monte Carlu slavila nekatere izmed največjih uspehov v svoji zgodovini avtomotošporta. Tako je na primer Škoda Popular Sport leta 1936 v svoji kategoriji dosegel drugo mesto, leta 1977 pa je model Škoda 130 RS v svojem razredu slavil dvojno zmago. Tudi rally izvedbe modela Škoda Fabia so bile v Monte Carlu že izjemno uspešne. Škoda Scala Monte Carlo sledi tradiciji avtomotošporta in obuja spomine na legendarna vozila in zmage.

Z novo izvedbo Monte Carlo še bolj poudarjajo športno-dinamični karakter Škode Scale. Črni elementi, velika aluminijasta platišča in zveneče ime se navezujejo na Škodina uspešna rally vozila in še bolj načrtno nagovarjajo mlajšo ciljno skupino, ki ceni športnost in emocionalen, trendovski dizajn.

Številni črni elementi dinamični Škodi Scali Monte Carlo zagotavljajo še bolj športen videz. Okvir mreže hladilnika kraljuje med celostnima LED-žarometoma in se ponaša s sijočo črno barvo, tudi deli predelanega spodnjega dela odbijača so obarvani v črno. Napis Škoda, ki ga ima Scala kot prvi Škodin serijski model za evropski trg na sredini zadka namesto Škodinega logotipa, je pri izvedbi Scala Monte Carlo ravno tako v črni barvi. Stransko silhueto zaznamujejo 17-palčna ali opcijsko 18-palčna aluminijasta platišča v posebnem dizajnu Monte Carlo kot tudi črni ohišji zunanjih ogledal in črni stranski pragovi.

Scala v izvedbi Monte Carlo, ki je na voljo v kombinaciji z vsemi motorji v modelski seriji, ima tudi zatemnjena stranska stekla ter panoramsko strešno okno in podaljšano zadnje steklo skupaj s strešnim usmernikom zraka v črni barvi. Črn zadnji difuzor, črni modelski napisi ter zadnje luči s celostno LED-tehnologijo zaokrožajo športni videz Scale.

Tudi v notranjosti izvedbe Škoda Scala Monte Carlo je poudarek na dinamičnosti. Športni sedeži z inte­griranimi vzglavniki so nastavljivi po višini in oblečeni v prevleke Monte Carlo. Po edinstvenem dizajnu se poleg tega odlikujejo tudi dekorativni elementi in kombinirani instrument. Večfunkcijski športni volan je oblečen v perforirano usnje, ki ima ravno tako kot usnje na glavi pre­stavne ročice in ročici ročne zavore okrasne šive v rdeči barvi. Tudi ambientna osvetlitev žari v rdeči barvi in osvetljuje sredinsko konzolo, prostor za noge, predale v vratih in vratne kljuke. Prezrače­val­ne šobe na armaturni plošči se bleščijo v kromiranem videzu, poleg tega je vozilo opremljeno z LED-bralnimi lučkami. Aluminijaste kapice pedalov, posebni predpražniki, napisi Scala na vstopnih letvah in stropna obloga v črni barvi zaokrožajo športni ambient v notranjosti.

PREDHODNA NOVICA

12 kod po okusu reli voznikov

12 škod po okusu reli voznikov

Pri znamki Škoda letos praznujejo, ker so v avtomobilskem športu prisotni že 120 let. Posledično so se Čehi odločili, da ta pomembni jubilej obeležijo z ekskluzivno reli serijo modela fabia, ki bo kupcem na voljo v samo dvanajstih primerkih.

17.3.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Velik SUV     velika zgodba o uspehu

Velik SUV – velika zgodba o uspehu

› Škoda Auto je od začetka SUV ofenzive leta 2016 po svetu proizvedel že 600.000 vozil modela Kodiaq
› Več kot 40 mednarodnih priznanj
› Delež SUV vozil pri Škodi se je z letom 2020 povečal na skoraj 40 odstotkov

26.3.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info