Novice Škoda

Še več dinamike in trendovski življenjski slog

7.9.2019 · Porsche Slovenija · Avto.info

 e ve dinamike in trendovski ivljenjski slog

Škoda bo ponudbeno paleto svojega novega kompaktnega modela Scala razširila s priljubljeno izvedbo Monte Carlo, s čimer se bo proiz­vajalec avtomobilov poklonil svojim preteklim uspehom na rally tekmovanjih. Paket opreme Monte Carlo, ki vključuje markantne elemente v črni barvi in črn napis Škoda na zadku, prinaša dinamični Scali še bolj športen videz. Premiera izvedbe Škoda Scala Monte Carlo, za katero bodo na voljo vsi motorji serije, se bo odvila septembra na mednarodnem avtomobilskem
salonu (IAA) v Frankfurtu, v četrtem kvartalu 2019 pa bodo kupci že lahko kupili prve primerke.

Športno-trendovske različice Škodinih kompaktnih modelov imajo tradicionalno oznako Monte Carlo. Mestna četrt Kneževine Monako je poleg blišča in glamurja sinonim predvsem tudi za več kot stoletno zgodovino avtomotošporta. Prireditev z najdaljšo tradicijo v aktualnem koledarju svetovnega prvenstva v rallyju se tam odvija že od leta 1911. Tudi Škoda je na rallyju v Monte Carlu slavila nekatere izmed največjih uspehov v svoji zgodovini avtomotošporta. Tako je na primer Škoda Popular Sport leta
1936 v svoji kategoriji dosegel drugo mesto, leta 1977 pa je model Škoda 130 RS v svojem razredu slavil dvojno zmago. Tudi rally izvedbe modela Škoda Fabia so bile v Monte Carlu že izjemno uspešne. Škoda Scala Monte Carlo sledi tradiciji avtomotošporta in obuja spomine na legendarna vozila in zmage.

Vodja Škodinega oblikovalskega oddelka, Oliver Stefani, poudarja: “Z novo izvedbo Monte Carlo še bolj poudarjamo športno-dinamični karakter Škode Scale. Črni elementi, velika aluminijasta platišča in zveneče ime se navezujejo na naša uspešna rally vozila in še bolj načrtno nagovarjajo mlajšo ciljno skupino, ki ceni športnost in emocionalen, trendovski dizajn.”

Športni videz in markantni črni elementi
Številni črni elementi dinamični Škodi Scali Monte Carlo zagotavljajo še bolj športen videz. Okvir Škodine markantne mreže hladilnika kraljuje med celostnima LED-žarometoma in se ponaša s sijočo črno barvo, tudi deli predelanega spodnjega dela odbijača so obarvani v črno. Napis Škoda, ki ga ima Scala kot prvi Škodin serijski model za evropski trg na sredini zadka namesto Škodinega logotipa, je pri izvedbi Scala Monte Carlo ravno tako v črni barvi. Stransko silhueto zaznamujejo 17-palčna ali
opcijsko 18-palčna aluminijasta platišča v posebnem dizajnu Monte Carlo kot tudi črni ohišji zunanjih ogledal in črni stranski pragovi.

Škoda Scala v izvedbi Monte Carlo, ki je na voljo v kombinaciji z vsemi motorji v modelski seriji, se ponaša z zatemnjenimi stranskimi stekli Sunset ter panoramskim strešnim oknom in podaljšanim zadnjim steklom skupaj s strešnim usmernikom zraka v črni barvi. Črn zadnji difuzor, črni modelski napisi ter zadnje luči s celostno LED-tehnologijo zaokrožajo športni videz novega vrhunskega modela Scala, ki ga poleg tega krasi posebna oznaka.

Športni sedeži in usnjene aplikacije plemenitijo notranjost
Tudi v notranjosti izvedbe Škoda Scala Monte Carlo je poudarek na dinamičnosti. Športni sedeži z inte­griranimi vzglavniki so nastavljivi po višini in oblečeni v posebne prevleke Monte Carlo. Po edinstvenem dizajnu se poleg tega odlikujejo tudi dekorativni elementi in kombinirani instrument. Večfunkcijski športni volan je oblečen v perforirano usnje, ki ima ravno tako kot usnje na glavi pre­stavne ročice in ročici ročne zavore okrasne šive v rdeči barvi. Tudi ambientna osvetlitev (LED) žari v
rdeči barvi in osvetljuje sredinsko konzolo, prostor za noge, predale v vratih in vratne kljuke. Prezrače­val­ne šobe na armaturni plošči se bleščijo v kromiranem videzu, poleg tega je vozilo opremljeno z LED-bralnimi lučkami. Aluminijaste kapice pedalov, posebni predpražniki, napisi Scala na vstopnih letvah in stropna obloga v črni barvi zaokrožajo športni ambient v notranjosti.

Škoda bo novo izvedbo Scala Monte Carlo obiskovalcem sejma in strokovni javnosti predstavila na IAA-ju v Frankfurtu od 10. do 22. septembra 2019 v hali 3.0 na razstavnem prostoru A11. Novi model naj bi na trg prišel predvidoma v četrtem kvartalu 2019.

PREDHODNA NOVICA

Zaetek prodaje v Sloveniji

Začetek prodaje v Sloveniji!

Vsi, ki spremljate ponudbo vozil ŠKODA, gotovo veste, da se imeni dveh njenih dveh aktualnih SUV modelov začneta s črko K in končata s črko Q – Škoda Karoq in Škoda Kodiaq. Ta tradicija se zdaj nadaljuje s prvim Škodinim mestnim SUV modelom, ki sliši na ime ŠKODA KAMIQ. Toda pri Škodinih imenih ni pomembno le, da dobro zvenijo, temveč imajo tudi točno določen pomen.

3.9.2019 · Porsche Inter Auto · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

 kodin novi SUV je preprial z najvijo aktivno in pasivno varnostjo

Škodin novi SUV je prepričal z najvišjo aktivno in pasivno varnostjo

› Škodin novi SUV je prepričal z najvišjo aktivno in pasivno varnostjo
› Škoda Kamiq je za varnost odraslih potnikov prejel 96 odstotkov možnih točk
› Dosegel je najvišjo oceno za zaščito kolesarjev

7.9.2019 · Porsche Slovenija · Avto.info