Prvi vtis o notranjosti nove Škode Fabie

Družba Škoda Auto je razkrila še nekaj podrobnosti nove Fabie in z uradno oblikovalsko skico predstavlja prve vtise o notranjosti njene četrte generacije. Notranjost priljubljenega modela, ki je zasnovana na osnovi prečne modularne platforme MQB-A0 iz koncerna Volkswagen, bo odslej ponujala še več prostora, še boljši občutek prostornosti in sveže barve. Poleg tega so v vozilo vgrajene tehnologije iz višjih avtomobilskih razredov. Koncept notranjosti, ki so ga uporabili že za aktualno Škodo Octavio, je češki avtomobilski proizvajalec pri Fabii načrtno izpopolnil z novimi poudarki. Nova Škoda Fabia bo svetovno premiero doživela v začetku maja.

Nova, četrta generacija Škode Fabie prvič temelji na prečni modularni platformi MQB-A0 iz koncerna Volkswagen, zato je daljša in širša od svoje predhodnice. Z dodatnim prostorom potnikom ponuja izboljšan občutek prostornosti. Simetrično zasnovana armaturna plošča z osrednjim prostostoječim zaslonom in barvno vodoravno dekorativno letvijo poudarja širino notranjosti. Karakterna linija, ki poteka pod zaslonom, povzema obliko Škodine maske. Okrogli prezračevalni šobi na levi in desni strani ustvarjata nove poudarke, kar velja tudi za barvne aplikacije na sredinski konzoli in vratnih ročajih ter za novooblikovane kromirane ročice za odpiranje vrat. Na eni od oblikovalskih skic je poleg tega viden markanten napis FABIA pri strani na armaturni plošči.

Velik zaslon na dotik kot osrednji element
V notranjosti nove Škode Fabie optično prevladuje velik prostostoječi zaslon. Prek njega je mogoče enostavno z dotikom upravljati sodobne infotainment sisteme in številne avtomobilske funkcije. Oblikovalska skica prikazuje tudi digitalni kombinirani instrument, ki ga je mogoče individualno konfigurirati. Poznamo ga že iz večjih Škodinih modelov, zdaj pa je opcijsko prvič na voljo tudi za Fabio. Svetovna premiera četrte generacije Fabie bo v začetku maja.

Podobne objave