Novice Škoda

Prve fotografije notranjosti

30.11.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Prve fotografije notranjosti

Približno en teden pred svetovno premiero v Tel Avivu je Škoda razkrila prve fotografije notranjosti novega modela Scala. Škodin novi koncept notranjosti sledi zasnovi študije Škoda Vision RS. Scala je kot prvi serijski model znamke prevzela njen emocionalni dizajn in ponuja za Škodo značilno sintezo ergonomije in emocionalnosti. Temeljna elementa notranjosti sta pri tem visoko nameščen osrednji zaslon v voznikovem neposrednem vidnem polju in na novo zasnovana instrumentna plošča.

Norbert Weber, vodja notranjega oblikovanja pri Škodi, je povedal: “Škoda Scala je prvi serijski avtomobil z našim novim konceptom notranjosti, ki z novimi barvami in materiali uvaja posodobljen oblikovalski slog. Premierna predstavitev novega koncepta v modelu Scala je prvi korak v oblikovanju nove identitete znamke Škoda – ta bo v enaki meri emocionalna in funkcionalna.”

Središče notranje zasnove Škode Scale predstavlja zaslon, ki je z velikostjo do 9,2 palca največji v tem avtomobilskem segmentu in omogoča optimalen pregled nad informacijami tako vozniku kot tudi sovozniku. Prostostoječi sredinsko nameščeni zaslon obdaja karakterna linija, ki sledi emocionalni liniji pokrova motornega prostora in pod zaslonom ustvarja ergonomsko površino za dlan, s katero voznik ali sovoznik upravlja zaslon na dotik.

Tudi upravljalna enota klimatske naprave v sredinski konzoli ter tipke sistema start-stop, sistema za izbiro voznega profila in parkirnega sistema s krmilno avtomatiko, ki so vgrajene neposredno pred prestavno ročico, so zlahka dosegljive. Stranske prezračevalne šobe na zunanjih straneh segajo v vrata ter poudarjajo optično širino in občutek prostornosti. Instrumentna plošča in sprednje vratne obloge imajo kakovostno, mehko oblazinjeno površino z novo, svojevrstno strukturo. Ta spominja na
kristalaste strukture in bo v prihodnosti zaznamovala stil znamke Škoda.

Nova Škoda Scala bo svetovni javnosti premierno predstavljena 6. decembra v Tel Avivu (Izrael). Prenos v živo bo potekal na platformi ŠKODA Storyboard ter prek različnih Škodinih kanalov na družbenih omrežjih.

PREDHODNA NOVICA

Scala z novim konceptom notranjosti

Scala z novim konceptom notranjosti

Oblikovalska skica razkriva prve obrise notranjosti nove Škode Scale.  Novi kompaktni model je prvi model znamke Škoda, ki ima najnovejšo gene­racijo infotainment sistemov s prostostoječim in visoko umeščenim zaslonom v voznikovem vidnem polju. Opcijska virtualna armaturna plošča (Virtual Cockpit) se ponaša z največjim zaslonom v svojem razredu.

14.11.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Zamaskirana Scala kot glavni akter v umetnikem projektu

Zamaskirana Scala kot glavni akter v umetniškem projektu

Češki ulični umetnik Chemis je Škodo Scalo odel v ekstravagantno maskirno preobleko. Ob Lennonovem zidu nedaleč od Karlovega mosta v Pragi je novi kompaktni model, ki bo čez teden dni svetovno premiero doživel v Tel Avivu, postal pravi magnet za turiste.

5.12.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info