Novice Škoda

Pripravljen na svetovno premiero

25.8.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Pripravljen na svetovno premiero

Novi Škoda Kodiaq RS je pripravljen na svojo premierno predstavitev svetovni javnosti oktobra na pariškem avtomobilskem salonu 2018. Z dvema prvima uradnima slikama češka znamka naznanja prvi SUV v svoji paleti izvedb RS in novi logotip RS, ki bo v prihodnje krasil vse izrazito športno zasnovane Škodine modele z oznako RS. Škodo Kodiaq RS poganja najmočnejši serijski dizelski motor v zgodovini znamke Škoda. Pogonski agregat tega SUV-ja, ki je po želji na voljo s sedmimi sedeži, razvije
moč 176 kW (239 KM).

Kombinacija črk RS od leta 2000 zaznamuje izrazito športne serijske modele znamke Škoda. Škoda Kodiaq RS je prvi SUV znamke, ki sodi v ta krog izbrancev. S tem češki proizvajalec svojo 117-letno tradicijo motošporta in rallyja ponaša v nov avtomobilski segment. V čast temu je znamka oblikovala nov, sodoben logotip RS z rdečimi barvnimi poudarki.

Tradicija prvih modelov RS iz leta 1974 se nadaljuje
Črki RS predstavljata okrajšavo za Rally Sport in sta bili prvič uporabljeni leta 1974 na obeh rally prototipih ŠKODA 180 RS in 200 RS. Na njuni osnovi je Škoda leta 1975 razvila model 130 RS. Športni kupe, znan tudi kot “Porsche z Vzhoda”, je leta 1977 na legendarnem rallyju v Monte Carlu slavil dve zmagi v svoji kategoriji in zmagal na rallyju Akropolis. Leta 2000 je Škoda z Octavio RS predstavila prvi serijski model z oznako RS. S Škodo Kodiaqom RS
bo v Parizu premierno predstavljen novi logotip RS v rdeči barvi. Ta med drugim krasi mrežo hladilnika dinamičnega SUV-ja. Pri tem črka V označuje zmago (angl. victory), rdeča barva pa simbolizira športnost in zmogljivost družine RS. Novi, moderni videz logotipa še dodatno poudarja dinamični nastop Kodiaqa RS.

Štirikolesni pogon in najmočnejši serijski dizelski motor v zgodovini znamke Škoda
Športne ambicije Škode Kodiaqa RS poudarja njegov zmogljiv motor. Štirivaljni motor TDI v uspešnem SUV modelu s štirikolesnim pogonom zahvaljujoč dvema turbopolnilnikoma iz 2,0 l gibne prostornine razvije 176 kW (239 KM) in se ponaša z maksimalnim navorom 500 Nm. To je najzmogljivejši serijski dizelski agregat v več kot 120-letni zgodovini znamke iz Mlade Boleslav na Češkem.

PREDHODNA NOVICA

Lastnik jubilejnega vozila   kode Karoq  je panski kupec

Lastnik jubilejnega vozila, Škode Karoq, je španski kupec

Pri Škodi Auto je s tekočega traku zapeljal Škodin milijonti SUV. Jubilejno vozilo je Škoda Karoq smaragdno zelene kovinske barve. Zgodba o uspehu češkega proizvajalca v segmentu SUV se je začela pisati leta 2009, ko je na trg prišel Škoda Yeti. Danes se modelski seriji Kodiaq in Karoq uvrščata med najpomembnejše gonilne sile podjetja, ofenziva SUV pa je bistvena sestavina “Strategije 2025”.

23.8.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Razline izvedbe in namembnosti  kode Kodiaq

Različne izvedbe in namembnosti Škode Kodiaq

Vaš in naš najljubši velikan bo kmalu na voljo v 4 izvedbah. Poleg že znane izvedbe Scout je na voljo še športno agresivna izvedba SportLine in pa luksuzna izvedba Laurin&Klement. Kasneje v 2018 pa nas čaka prava poslastica, zaradi katere bo marsikdo med nami zacepetal od navdušenja: Škoda Kodiaq RS.

3.9.2018 · Avtohiša Pan-Jan