Novice Škoda

Premierno na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu IAA

9.9.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Premierno na  letonjem mednarodnem avtomobilskem salonu IAA

Z novima modelskima različicama Škoda Kodiaq Sportline in Škoda Kodiaq Scout češka avtomobilska znamka nadaljuje z ofenzivo SUV modelov. Škoda Kodiaq Sportline je športna različica s posebej dinamično zasnovo. Različica Scout velikega Škodinega SUV-ja je serijsko opremljena s štirikolesnim pogonom in oblikovalskimi elementi tipičnega SUV-ja. Obe izvedbi modela sodita med privlačne novosti na Škodinem razstavnem prostoru v hali 3 mednarodnega avtomobilskega salona (IAA), ki bo potekal od 12.
do 24. septembra 2017.

Za ljubitelje športne podobe so pri Škodi zasnovali modelsko različico Kodiaq Sportline, elegantno-dinamično izvedbo SUV-ja. Zunanjost 4700 milimetrov dolgega vozila zaznamujejo 19-palčna aluminijasta platišča Triglav v antracitni barvi ali opcijska 20-palčna aluminijasta platišča Vega. Za športni videz poleg tega poskrbijo mreža hladilnika v črni barvi, črni ohišji zunanjih ogledal (električno nastavljivi, ogrevani in poklopni), stranske zaščitne letve na vratih v barvi vozila ter ozka
srebrna letev pod zadnjim odbijačem. Strešni letvi sta opcijsko na voljo v črni barvi. Temno zasnovo nadaljujejo črno tonirana zadnja stranska stekla in zadnje steklo (SunSet).

V črni notranjosti izstopajo športni sedeži s srebrnimi šivi ter sedežne prevleke iz alkantare in usnja kot tudi srebrni pedali iz jekla in aluminija. Za trikrakim športnim usnjenim volanom sta pri različicah z menjalnikom DSG nameščeni prestavni ročici, ki sta za voznika zlahka dosegljivi. Na sprednjih blatnikih in na sovoznikovem predalu je napis SPORTLINE. Model Škoda Kodiaq Sportline ima multimedijski zaslon, na katerem lahko vidite temperaturo olja in hladilne tekočine, pospešek ter
polnilni tlak. Števec časov krogov vozniku omogoča, da analizira statistične podatke za posamezne vožnje. Za model Kodiaq Sportline sta na voljo dva bencinska motorja in dva dizelska z razponom moči od 110 kW (150 KM) do 140 kW (190 KM).

Kodiaq Scout je serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom, svoje terenske odlike pa poudarja tako s tehnologijo kot z oblikovno zasnovo. Srebrni oblikovalski elementi, kot so strešni letvi in ohišji zunanjih ogledal ter markantni ščitnik za podvozje spredaj in zadaj poudarjajo robustni videz vozila. Paket opreme za slabše terene Rough Road ščiti motor in podvozje pred poškodbami. K močni karizmi modela Škoda Kodiaq Scout prispevajo tudi 19-palčna aluminijasta platišča Crater v antracitni
barvi. Za pogon sta na voljo dva bencinska motorja z močjo 110 kW (150 KM) oz. 132 kW (180 KM) ter dva dizelska motorja s 110 kW (150 KM) oz. 140 kW (190 KM) moči.

Sprednja blatnika in sovoznikov predal so opremljeni z logotipom SCOUT, ki krasi tudi sedeže v črni notranjosti vozila, ki so oblazinjeni v kombinaciji usnja in alkantare. Obloge vrat so ravno tako oblečene v alkantaro. Vsi štirje vratni pragovi imajo logotip KODIAQ. Armaturna plošča in vrata se ponašajo s posebnimi dekorativnimi letvami v barvi lesa (Ash Wood). Trikraki večfunkcijski volan je odet v usnje. Multimedijski zaslon prikazuje kot zasuka volana, kompas, nadmorsko višino ter
temperaturo olja in hladilne tekočine.

Svojstvene oblikovne značilnosti dajejo modelu Škoda Kodiaq Scout poseben pečat. Izvedba Scout je devet milimetrov daljša (4706 milimetrov) od osnovnega modela Kodiaqa, poleg tega ima na voljo do sedem sedežev in največjo prostornino prtljažnika v svojem razredu. S svojim modernim dizajnom poskrbi za uravnoteženo mešanico emocionalnosti, racionalnosti in robustnosti.

PREDHODNA NOVICA

Novi serijski model nadaljuje  kodino SUV ofenzivo

Novi serijski model nadaljuje Škodino SUV ofenzivo

Aplavz za novega Škodo Karoqa! Češka avtomobilska znamka z dolgoletno tradicijo na salonu IAA v Frankfurtu predstavlja svoje novo SUV vozilo. Svojo sejemsko premiero bo Škoda Karoq doživel na razstavnem prostoru v hali 3. Škoda s tem modelom prvič predstavlja digitalni kombinirani instrument.

6.9.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Zakaj je ravno  koda Octavia pravi za avto za vas

Zakaj je ravno Škoda Octavia pravi za avto za vas?

Tovarna Škoda se zaveda, da je pomembno imeti konkurenčen družinski avtomobil in prav Octavia je prodajna uspešnica vse odkar se je prvič pojavila na trgu pred 20 leti. V začetku leta se je iz tovarne zapeljala Octavia s številko 5 milijonov, zdaj pa ta že počasi rine proti šestim.

29.9.2017 · Avtohiša Pan-Jan