Novice Škoda

Poletje je lahko za vašega jeklenega konjička tudi težavno obdobje

20.7.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Poletje je lahko za vaega jeklenega konjika tudi teavno obdobje

Poletje je lahko za vašega jeklenega konjička tudi težavno obdobje. Visoke temperature lahko vplivajo na delovanje akumulatorja, so naporne za klimatsko napravo, vroče ceste pa vplivajo na gume. Zato v tem času skrbite, da redno preverjate naslednje komponente.

1. Hladilna tekočina
Veliko ljudi ne prepoznava pomena hladilne tekočine in rednega pregleda stanja. Ta je namreč pomembna, da vaš avto deluje dobro v vseh ekstremnih temperaturnih pogojih. Škoda Fabia ima lahko senzor, ki vas opozori, če je potrebna menjava oz. dolivanje hladilne tekočine, kar je seveda zelo priročno.

2. Brisalci in tekočina za čiščenje vetrobranskega stekla
Vroči sončni žarki precej uničujejo gumo, ki je nameščena na brisalcih. Preprosto preverite in odstranite prah in druge smeti. Preverite tudi stanje tekočine za čiščenje vetrobranskega stekla, ki vam pomaga vzdrževati dobro vidljivost.

3. Sence
Senčila za okna omejujejo vstop sončnih žarkov, kar ohranja vaše vozilo bolj hladno. Izbirate lahko med magnetnimi ali rolo senčili. Priporočljivo je, da avta ne puščate na direktni sončni svetlobi, ne le zaradi avtomobila samega, pač pa tudi zaradi vas – sesti v razgret avto ni najbolj prijetno.

4. Tlak v pnevmatikah
Vročina vpliva na pnevmatike, zato redno preverjajte, če je stanje tlaka optimalno, kot priporoča proizvajalec. Za več podrobnosti preberite priročnik za uporabo vašega vozila, saj ima vsak avtomobil lastne specifikacije. Veliko avtomobilov, na primer Škoda Fabia, ima senzor tlaka v pnevmatikah in vas avtomobil sam opozori, če pride do tega, tako da ste lahko brez skrbi.

5. Ostanite mirni
Največ kar lahko naredite za svoje vozilo je, da vedno vozite pametno. Biti dober voznik pomeni da se zavedamo razmer na cestah: pa naj bo to vročina, dež, sneg ali toča. Vsekakor za dobrega voznika ni pomembno le upoštevanje prometnih predpisov, ampak tudi skrb za vašega jeklenega konjička. Če pa se karkoli vendarle pripeti, je dobro imeti avtomobil proizvajalca, ki nudi asistenco 24 ur na dan, 7 dni v tednu – takšen primer je Asistenca Škoda.

PREDHODNA NOVICA

V asu dopustov lahko kljub preverjanju prometnih informacij pristanemo v dolgi koloni vozil

V času dopustov lahko kljub preverjanju prometnih informacij pristanemo v dolgi koloni vozil

V času dopustov so na cestah pogosto gneče in včasih kljub preverjanju prometnih informacij pristanemo v dolgi koloni vozil. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako se pripraviti na takšne nevšečnosti, da bo čim manj slabe volje.

14.7.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Letonji zmagovalec testiranja   ki ga je opravila revija Auto Test

Letošnji zmagovalec testiranja, ki ga je opravila revija Auto Test

Škoda Kodiaq je letošnji zmagovalec testiranja, ki ga je opravila revija Auto Test. Veliki SUV znamke Škoda je s 676 točkami med vsemi uvoženimi vozili, ki so bila v preteklih dvanajstih mesecih vključena v testiranje nemške specializirane revije Auto Test, dosegel najboljši rezultat.

22.7.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info