Novice Škoda

Pol milijona premium Čehinj

26.6.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Pol milijona premium  ehinj

Na začetku tega tisočletja smo dobili četrti, trenutno najprestižnejši model znamke Škoda, ki je v zadnjih enajstih letih prepričal nekaj več kot 500.000 kupcev, ker so Čehi 22. junija 2012 izdelali jubilejni, polmilijonski primerek modela superb.

Prestižni Škodin model, ki so ga Čehi prvotno izdelovali že pred drugo svetovno vojno, se je znova pojavil šele leta 2001. Drugo povojno generacijo tega modela, ki ga sedaj izvažajo v 85 držav, smo dobili leta 2008, leto kasneje se je 5-vratni kombilimuzini s podobo klasične limuzine pridružila tudi 5-vratna karavanska različica. Od celotne kvote vseh izdelanih velikih škod jih približno 40-odstotkov izvozijo na Kitajsko, kjer je superb že od leta 2009 eden izmed najbolj priljubljenih modelov
v svoji kategoriji.

Pol milijona izdelanih primerkov predstavlja skupni dosežek obeh povojnih generacij tega modela. Po sedmih letih (2001-2008) so Čehi izdelali točno 136.068 predstavnikov ‘podaljšanega kitajskega passata’, ki so ga kupcem ponujali samo v 4-vratni limuzinski različici. Predstavniki druge povojne generacije so se odrezali veliko bolje, ker so Čehi do sedaj prodali že 363.932 primerkov druge generacije modela superb.

Jubilejni karavanski primerek modela superb, ki je pristal v rokah neznanega kupca, je obarvan v belo barvo in opremljen s paketom Laurin & Klement.

PREDHODNA NOVICA

Znan prvi privatni uporabnik elektrino gnane octavie

Znan prvi privatni uporabnik električno gnane octavie

Pri znamki Škoda so pred časom sprožili interni projekt ‘inovativna družina’, ki je družini Kuzel pred dvema dnevoma zagotovil brezplačno 6-mesečno uporabo striktno električno gnane testne octavie z dodatno oznako Green E Line.

21.6.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

 eka rariteta znova na sceni

Češka rariteta znova na sceni

Ko se bo 5. julija pričel odvijati letošnji reli Silvretta Classic, ki sodi med najprestižnejše nemške dogodke te vrste, se bo na startu tega relija starodobnih in eksotičnih vozil pojavila tudi češka rariteta v obliki legendarnega Škodinega dirkalnika iz poznih petdesetih let prejšnjega stoletja.

3.7.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info