Novice Škoda

Oliver Stefani bo novi Škodin glavni oblikovalec

3.8.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Oliver Stefani bo novi  kodin glavni oblikovalec

Oliver Stefani bo od 1. septembra 2017 naprej v družbi Škoda Auto odgovoren za oblikovanje. 53-letni Stefani je bil nazadnje vodja zunanjega oblikovanja pri znamki Volkswagen. Oblikovanje je študiral v Braunschweigu in Pasadeni (Kalifornija). Njegov podpis nosijo številna serijska vozila znamke Volkswagen iz preteklih desetih let kot tudi mnogi konceptni modeli.

“Dizajn znamke Škoda se je v preteklih letih razvijal zelo dobro. Nazadnje smo novi ekspresivni oblikovalski slog prenesli tudi na naše SUV modele,” je povedal predsednik uprave družbe Škoda Auto, Bernhard Maier. “Zdaj bomo z Oliverjem Stefanijem dali zagon naslednji stopnji razvoja. Naše avtomobile bo oblikoval še bolj emocionalno in jih popeljal v obdobje digitalizacije in elektrifikacije avtomobilizma. Oliver Stefani ima velik kreativni potencial. Veselim se sodelovanja z njim,” je
poudaril Maier.

Tudi za direktorja razvoja v družbi Škoda Auto, Christiana Strubeja, je Stefani idealna izbira: “Prepričan sem, da bo Oliver Stefani novi oblikovalski slog znamke Škoda sistematično nadgrajeval in ga uspešno povzdignil na naslednjo stopnjo. S svojimi kompetencami bo s prihodnjimi modeli navduševal kupce Škodinih vozil. Stefani se ujema z znamko Škoda,” je prepričan Strube.

Oliver Stefani je v svoji dosedanji karieri že večkrat dokazal svoje sposobnosti. K Volkswagnu je prišel leta 2002. Njegov podpis nosijo mnoga serijska vozila znamke Volkswagen iz preteklih desetih let in tudi številni konceptni modeli. Pomembno je sodeloval pri razvoju modelov up!, Polo, Jetta, Tiguan, pri aktualnem Golfu in pri družini konceptnih modelov ID.

Novi Škodin glavni oblikovalec je oblikovanje študiral v Braunschweigu in Pasadeni (Kalifornija). Poleg tega je tri leta delal v središču Design Center Europe v Sitgesu (Španija). Njegove kompetence se odlično ujemajo z znamko Škoda ter njenimi številnimi domiselnimi rešitvami in ekspresivnimi, kristalastimi oblikovalskimi prvinami.

PREDHODNA NOVICA

Letonji zmagovalec testiranja   ki ga je opravila revija Auto Test

Letošnji zmagovalec testiranja, ki ga je opravila revija Auto Test

Škoda Kodiaq je letošnji zmagovalec testiranja, ki ga je opravila revija Auto Test. Veliki SUV znamke Škoda je s 676 točkami med vsemi uvoženimi vozili, ki so bila v preteklih dvanajstih mesecih vključena v testiranje nemške specializirane revije Auto Test, dosegel najboljši rezultat.

22.7.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Novi serijski model nadaljuje  kodino SUV ofenzivo

Novi serijski model nadaljuje Škodino SUV ofenzivo

Aplavz za novega Škodo Karoqa! Češka avtomobilska znamka z dolgoletno tradicijo na salonu IAA v Frankfurtu predstavlja svoje novo SUV vozilo. Svojo sejemsko premiero bo Škoda Karoq doživel na razstavnem prostoru v hali 3. Škoda s tem modelom prvič predstavlja digitalni kombinirani instrument.

6.9.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info