Novice Škoda

Oblikovalski skici napovedujeta novi model

18.1.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Oblikovalski skici napovedujeta novi model

Škoda Auto z uradnima oblikovalskima skicama najavlja novi model Škoda Enyaq Coupé iV. Bolj elegantna različica 100-odstotno baterijskega električnega vozila Enyaq iV ima še bolj emocionalen dizajn in zaradi izjemne aerodinamike omogoča še večji doseg kot različica SUV. Skici prikazujeta mehko padajočo strešno linijo, zadek z ostrim robom in stranske pragove v barvi karoserije. Svetovna premiera modela Enyaq Coupé iV bo 31. januarja 2022 v češki prestolnici Pragi.

Z novim modelom Enyaq Coupé iV znamka Škoda dodaja posebno emocionalno različico svoji prvi seriji baterijskih električnih modelov, ki temelji na modularni platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen. Stranski pragovi, lakirani v barvi vozila, in velika platišča dajejo novemu 5-vratnemu vrhunskemu modelu mogočen videz. Novo oblikovana strešna linija daje Enyaqu Coupé iV dodatno eleganco. Od stebrička B se streha rahlo spušča nazaj in se gladko zlije s pokrovom prtljažnika. Pogled
od zadaj opredeljujejo napis ŠKODA iz posamičnih črk pod ostrim robom na pokrovu prtljažnika in zadnje luči z za znamko značilno grafiko v obliki črke C.

Sprednji del Enyaqa Coupé iV zaznamujejo velika in markantna Škodina mreža hladilnika ter nizki, ostro začrtani sprednji žarometi, ki poudarjajo širino vozila. Poleg tega je viden tudi svojstven, športno oblikovan podaljšek sprednjega odbijača. Novi Škoda Enyaq Coupé iV se bo javnosti prvič predstavil na digitalni svetovni premieri 31. januarja 2022 v Pragi.

PREDHODNA NOVICA

Je veje res bolje

Je večje res boljše?

V teh dneh so novinarji nemške revije “Auto Motor und Sport” objavili zanimiv primerjalni test dveh identično (v pogledu ‘konj’) motoriziranih osebnih avtomobilov znamke Škoda. Tokrat sta se ‘spopadli’ octavia in superb v karavanski različici, čeprav Nemci na koncu niso določili zmagovalca tega testa.

11.1.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Pozitiven razvoj je po dobrem prvem polletju upoasnilo pomanjkanje polprevodnikov

Pozitiven razvoj je po dobrem prvem polletju upočasnilo pomanjkanje polprevodnikov

Škoda Auto je v letu 2021 kljub pandemiji covida-19 in pomanjkanju polprevodnikov po vsem svetu prodala 878.200 vozil. Popolnoma električni model Enyaq iV je s skoraj 45.000 prodanimi primerki uspešno vstopil na trge.

19.1.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info