Novice Škoda

Novo ime za novi kompaktni model

18.10.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Novo ime za novi kompaktni model

Po predstavitvi silhuete Škoda razkriva tudi ime novega kompaktnega modela: Škoda Scala. Ime izhaja iz latinske besede ‘scala’ in pomeni ‘stopnice’ ali ‘lestev’, obenem pa v kompaktnem segmentu češkega avtomobilskega proizvajalca predstavlja naslednji velik korak naprej. Nova Scala ima kot Škodin prvi serijski model v Evropi namesto Škodinega logotipa na sredini zadka napis ‘ŠKODA’.

Bernhard Maier, predsednik uprave družbe Škoda Auto, poudarja: “Z novo Škodo Scalo odpiramo novo poglavje v Škodinem kompaktnem razredu. Je popolna novost, ki postavlja nove standarde na področju tehnologije, varnosti in dizajna. Prepričani smo, da ima Scala najboljše možnosti, da za Škodo na novo definira A-segment.”

Škoda s Scalo prvič predstavlja nov emocionalni oblikovalski slog za zunanjost in notranjost serijskih modelov. Že na pariškem avtomobilskem salonu je pritegnila pozornost z obliko Škode Vision RS. Z novim modelom je češka tradicionalna znamka tudi tehnološko naredila velik korak naprej in ponuja inovativno opremo, ki je bila do sedaj na voljo le v višjih razredih. Zato se ime Scala, ki izhaja iz latinščine, odlično poda vozilu. V slovenščini bi to pomenilo ‘stopnice’ ali ‘lestev’. Škoda je s
Scalo naenkrat realizirala več velikih razvojnih faz. Odlično pooseblja kanon vrednot znamke, ki ga ustrezno povzame izraz ‘smart understatement’ (mi bi temu rekli ‘pametna zmernost’).

Poleg tega nova Škoda Scala vzbuja pozornost s še eno novo, edinstveno lastnostjo: je prvi evropski serijski model znamke, ki ga namesto logotipa na sredini zadka krasi napis ‘ŠKODA’.

PREDHODNA NOVICA

Slavnostni dogodek 50 letnice Avtohie Malgaj Trbovlje

Slavnostni dogodek 50-letnice Avtohiše Malgaj Trbovlje

Podjetje Malgaj Trbovlje letos praznuje 50-letnico sodelovanja s Volkswagnom in Audijem v Trbovljah. Uspešno sodelovanje, ki traja že pol stoletja, je ena od pomembnejših obletnic v 125-letni obrtno podjetniški tradiciji družine Malgaj. Obeležili jo bodo s slavnostnim dogodkom.

13.10.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Med  izvidnike  se podaja tudi fabia combi

Med 'izvidnike' se podaja tudi fabia combi

Približno dva meseca po predstavitvi osvežene fabie so Čehi predstavili novo terensko orientirano različico tega modela, ki stavi predvsem na aktualne modne zapovedi iz sveta avtomobilizma, čeprav ob tem ohranja vse pozitivne lastnosti različice fabia combi, od katere je nasledila tudi paleto opreme in pogonskih sklopov.

23.10.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info