Novice Škoda

Novi predsednik uprave Škode

4.11.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Novi predsednik uprave  kode

Bernhard Maier (55) je s 1. novembrom 2015 prevzel mesto predsednika uprave Škode. Dosedanji direktor prodaje in marketinga v družbi Porsche AG je tako nasledil prof. dr. h.c. Winfrieda Vahlanda, ki je po 25 uspešnih letih v koncernu Volkswagen – zadnjih pet let je bil vodilni pri Škodi – zapustil podjetje na lastno željo.

Bernhard Maier si bo kot novi predsednik uprave sistematično prizadeval za nadaljnji dinamični razvoj znamke Škoda. “Ponosen sem, da lahko delam za to veliko, tradicionalno in izjemno ugledno podjetje. Vesel sem, da se bom pridružil odlični ekipi,” je povedal Maier. “Podjetje na izjemen način poudarja pomen Češke kot ene od zibelk avtomobilske proizvodnje v Evropi. Ljudje iz te dežele so po vsem svetu znani po svojih rokodelskih spretnostih in inženirski podkovanosti. Škoda je v zadnjih letih
z impresivno paleto novih in prenovljenih modelov močno zrasla. Podjetje ima stabilno osnovo za uspešen razvoj tudi v prihodnje. Imam čudovito nalogo, da znamko skupaj z izjemno predano ekipo popeljem do še večjih uspehov. Želimo nadaljevati uspešno zastavljeno pot ter z novimi modeli okrepiti tržni položaj in še močneje izpostaviti odlike znamke Škoda,” je povedal novi predsednik uprave Škode.

Z Maierjem je predsednik uprave Škode postal človek, ki je z vsem srcem predan avtomobilizmu. Rojen je bil v Schwäbisch Gmündu, do zdaj pa je bil v družbi Porsche AG vodja prodaje in marketinga. V tej funkciji je bil Bernhard Maier zaslužen za mednarodno rast podjetja ter za profesionalizacijo Porschejeve prodajne organizacije. V času, ko je bil odgovoren za področje prodaje in marketinga, sta se ugled znamke Porsche in zadovoljstvo strank močno povečala. Z razširitvijo Porschejeve modelske
palete in sistematično strategijo internacionalizacije je prodaja pri Porscheju dobila novo razsežnost.

Maier se je že v mladih letih zapisal avtomobilizmu. Ko se je izučil za avtomehanika, je leta 1984 kot najboljši v vseh kategorijah opravil mojstrski izpit. Potem se je odločil za študij ekonomije v Calwu. Dve leti je bil zaposlen pri proizvajalcu računalnikov Nixdorf in v podjetju Wallhäuser Anlagen Gesellschaft, leta 1988 pa se je vrnil v avtomobilsko panogo. V družbi BMW AG je Maier v naslednjih letih opravljal različne vodstvene funkcije na področju prodaje v Nemčiji in tujini. Junija
2001 je prestopil v Porsche AG, kjer je bil devet let poslovodni direktor družbe Porsche Deutschland. Od leta 2010 naprej je bil Bernhard Maier član uprave družbe Porsche AG iz Stuttgarta, odgovoren za prodajo in marketing.

Winfried Vahland je po 25 letih uspešnega dela v koncernu Volkswagen zapustil podjetje na lastno željo. Od septembra 2010 je bil predsednik uprave družbe Škoda.

PREDHODNA NOVICA

Pol milijona izdelanih primerkov

Pol milijona izdelanih primerkov

Iz Češke (Mladá Boleslav/Kvasiny) prihaja novica o novem tržnem uspehu škode yeti, ker so Čehi do konca letošnjega oktobra izdelali že več kot pol milijona teh priljubljenih SUV avtomobilov. V primeru živo rdeče obarvanega štirikolesnega jubilanta, ki očitno še nima novega lastnika, gre za različico iz serije Monte Carlo.

3.11.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

12 milijonov izdelanih kod

12 milijonov izdelanih škod

Pri avtomobilski znamki Škoda, kjer letos praznujejo dve pomembni obletnici (110 let izdelave avtomobilov in 120 let obstoja podjetja Škoda), so v teh dneh dosegli nov proizvodni mejnik, ker je v Mladi Boleslavi so sedaj nastalo že več kot 12 milijonov novih avtomobilov znamke Škoda.

24.11.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info