Novice Škoda

Novi kompaktni SUV

27.2.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Novi kompaktni SUV

Škoda svojo SUV paleto v Evropi razširja s tretjim modelom – Škodo Kamiqom. Kot pri uspešnih modelih Škoda Kodiaq in Karoq tudi ime Kamiq izvira iz jezika Inuitov, ki živijo na severu Kanade in na Grenlandiji, ter pomeni nekaj, kar popolnoma ustreza. V rastočem segmentu kompaktnih SUV-jev Kamiq združuje pred­nosti SUV-ja, kot sta večji odmik od tal in višji položaj sedenja, ter okretnost kompaktnega avtomobila. Novi Kamiq z emocionalnim dizajnom, najsodobnejšimi asistenčnimi in infotain­ment
sistemi, izjemno prostornostjo in številnimi ‘simply clever’ rešitvami izpolnjuje zahteve družin in trendovsko naravnanih kupcev.

Predsednik uprave družbe Škoda Auto Bernhard Maier je poudaril: “S Škodo Kamiqom razširjamo našo uspešno paleto SUV-jev v Evropi. Kamiq bo kot prvi kompaktni SUV za znamko Škoda navdušil nov krog kupcev, zato predstavlja pomemben mejnik modelske ofenzive. Škoda Kamiq je privlačen kot celota; odlikujejo ga tipične lastnosti SUV-jev, kot sta višji sedežni položaj in odlična preglednost, ter dinamične vozne lastnosti, emocionalen dizajn, visoka raven varnosti in najsodobnejša povezljivost.
Zaradi izjemne prostornosti in številnih ‘simply clever’ rešitev pa je to nedvomno prava Škoda.”

Škoda Kamiq povzema uspešni oblikovalski slog SUV-modelov Kodiaq in Karoq ter z žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči, skrbi za nove optične poudarke. Kompaktni SUV temelji na prečni modularni platformi (MQB) in pri dolžini 4.241 mm zagotavlja prostor­nost, značilno za Škodo. S sodobnimi asistenčnimi sistemi, okolju prijaznimi in učinkovitimi pogoni, najnovejšimi infotainment sistemi in najsodobnejšo povezljivostjo je Škoda Kamiq kos izzivom
današ­nje mobilnosti posameznikov, obenem pa je še jasneje začrtal emocionalni profil znamke Škoda.

Ime Kamiq nadaljuje že poznano nomenklaturo Škodinih modelov SUV. Tudi imeni večjih modelov Škoda Karoq in Škoda Kodiaq se začneta s črko K in končata s črko Q.

“Pri širitvi naše družine športnih terencev ne stavimo le na enoten oblikovalski slog, tudi nedvoumna nomenklatura s črkama K in Q poudarja pripadnost in zagotavlja dobro prepoznavnost. Kamiq v jeziku Inuitov pomeni nekaj, s čimer se v vsaki situaciji dobro počutimo in ima svoj značaj. To se odlično ujema s tem avtomobilom,” je razložil Alain Favey, direktor prodaje in marketinga pri družbi Škoda Auto.

Škoda s Kamiqom v vse bolj priljubljenem segmentu SUV-jev cilja na novo, mlajšo ciljno skupino, ki jo zaznamujeta sodoben življenjski slog in želja po dogodivščinah. V tem avtomobilskem razredu je poleg terenskega videza še posebej pomembna izjemna učinkovitost, zato je Kamiq na voljo izključno s sprednjim pogonom.

PREDHODNA NOVICA

 koda Vision iV prepria z novo  inovativno zasnovo notranjosti

Škoda Vision iV prepriča z novo, inovativno zasnovo notranjosti

– Nova zasnova notranjosti z različnimi nivoji in navidezno lebdečim zaslonom
– Nova razporeditev instrumentne plošče in sredinske konzole
– Škoda Vision iV združuje visoko uporabnost za vsakodnevne potrebe in funkcionalno ergonomijo
– Svetovna premiera električne konceptne študije na ženevskem avtomobilskem salonu

21.2.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Prenovljena  koda Fabia

Prenovljena Škoda Fabia

27.2.2019 · Avtohiša Pan-Jan