Novice Škoda

Nova oblikovalska študija bo premierno predstavljena v Ženevi

3.2.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Nova oblikovalska tudija bo premierno predstavljena v  enevi

Škoda svoje nove, sodobne oblikovalske smernice vnaša v segment SUV vozil. Študija Škoda VisionS bo na ženevskem avtosalonu 2016 razkrila, kakšen bi lahko bil videz prihodnjih Škodinih SUV modelov. Njen dizajn je uravnoteženo razmerje med estetiko, emocionalnostjo, močjo in funkcionalnostjo. V preteklih letih je Škoda temeljito prenovila in nadgradila svojo modelsko paleto. V naslednji fazi bo sledila razširitev modelske ponudbe v segmentu športnih terenskih vozil.

Leta 2014 je Škoda z oblikovalsko študijo VisionC predstavila svoje nove oblikovalske smernice, ki jih zdaj vnaša v segment SUV vozil. S študijo VisionS (“S” je oznaka za SUV) znamka prvič razkriva, kakšen bi lahko bil videz serijskega SUV-a, ki se po razredih uvršča višje od uspešnega kompaktnega SUV-ja Škoda Yeti. Zanjo velja, da z dolžino 4,70 m, širino 1,91 m in višino 1,68 m na cesti spontano vzbuja pozornost. V notranjosti znamka kot običajno stavi na zavidljivo prostornost: Škoda
VisionS ima tri sedežne vrste in ponuja prostor za šest potnikov.

Zunanji dizajn študije Škoda VisionS jasno kaže, da znamka odslej daje močnejši poudarek emocionalni plati svojih vozil: vsi robovi in vse linije so začrtani jasno, natančno in ostro. Značilni kristalasti oblikovalski elementi dajejo svojstven pečat zunanjosti vozila. Igra svetlobe in sence na markantno oblikovanih površinah ustvarja markantne učinke.

Pokrov motornega prostora je izrazito plastično oblikovan, njegove linije se stekajo v logotip znamke. Široka mreža hladilnika in štirje klinasto oblikovani, visoko nameščeni žarometi s svetlečimi diodami so svojstvena posebnost sprednjega dela in jasno kažejo, da se študija uvršča med SUV vozila. Tako zanje kot tudi za logotip in navpične prečke so značilni kristalasti elementi, s katerimi Škodin dizajn izreka poklon češki steklarski umetnosti.

Tudi stranska dela zrcalita robustni praktično-terenski značaj študije Škoda VisionS. Ostro začrtana tornado linija se razteza vzdolž mogočne karoserije. Kolesna ohišja so oglata in poudarjajo terenski značaj vozila. Za vrata je značilno, da je predel nad pragom izrazito poglobljen. Strešna linija se že zgodaj začne spuščati in se steka v dolg usmernik zraka in kompakten zadek, kar že v mirovanju ustvarja vtis gibanja.

Zadek Škode VisionS je izrazito skulpturalen. Mogočen difuzor zaobjema veliki izpušni cevi in vizualno ponazarja, kako suvereno lego ima SUV na cesti. Pod nizkim zadnjim steklom so Škodin logotip in ozke zadnje luči z dinamično zasnovanim kristalastim ohišjem. Za znamko Škoda značilna linija v obliki črke C iz zadnjih luči prehaja v ploska odsevnika, ki sta integrirana v odbijaču.

PREDHODNA NOVICA

Jutri e pri nemkih trgovcih

Jutri že pri nemških trgovcih

Jutri, 23. januarja 2015, bo pri večini nemških prodajalcev vozil znamke Škoda potekala predstavitev novih škod iz posebne serije Joy, istočasno se bo v nemških prodajnih salonih pojavila povsem nova ‘cross fabia’, ki so jo Čehi prvič predstavili pod sojem reflektorjev lanskega frankfurtskega avtomobilskega salona.

22.1.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Superb med finalisti izborov za priznane avtomobilske nagrade

Superb med finalisti izborov za priznane avtomobilske nagrade

› Škoda Superb v ožjem izboru za nagradi “avto leta 2016” (COTY) in “svetovni avto leta 2016” (WCOTY)
› Škodin paradni konj navdušuje člane strokovnih žirij z emocionalnim dizajnom, prostornostjo in vrhunsko tehnologijo
› Odločanje o najboljših avtomobilih vstopa v zaključno fazo

16.2.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info