Vedno z vami!

 

Servisne delavnice, tehnični pregledi in registracije vozil v Trebnjem in v Ivančni Gorici bodo od 4.1.2021 delovale po običajnem delovnem času.

 

Kljub temu, da sta zavoljo vašega in našega zdravja salona vozil KIA in Škoda v Trebnjem ter Ivančni Gorici začasno zaprta, smo vam še vedno povsem na voljo preko telefona, klepetalnika na naši spletni strani, e-poštnih sporočilih in družbenih omrežjih.
V primeru, da bivate v drugi občini in bi želeli opraviti tehnični pregled ali servis, izpolnite izjavo za prehod v drugo občino, ali pa nam pišite in vam bomo izjavo posredovali.

 

Več informacij in kontakti

Novice Škoda

Merjenje prostornine prtljažnika: Tetris

22.12.2020 · Avtohiša Pan-Jan

Merjenje prostornine prtljanika  Tetris

Škoda Enyaq ima v prtljažniku 585 litrov uporabne prostornine. Kako so to izmerili?
Enostavno. Inženirji “se igrajo” s kockami.

Ni skrivnost, da so Škodini modeli na ali pri vrhu svojega razreda glede prostornosti prtljažnika in Enyaq ni izjema.

Zakaj uporabne prostornine? Ker v prtljažniku ne peljete vode, ki bo zapolnila vsako režo. Pri zlaganju prtljage je vedno nekaj izgube. Zato se uporablja standardizirane kocke. Vsaka ima prostornina enega litra, samo merjenje pa je tekmovanje med računalnikom in inženirji.

Način zlaganja kock je določen s tehničnim standardom (ISO3832). Čeprav zveni dokaj enostavno, pa ima proces svoje pasti. Pomembno je, da je številka do katere pridemo kadarkoli ponovljiva. Teoretično bi lahko vi prišli do enake številke kot Škodini inženirji, a bi se morali držati nekaj pravil. Kocke se sme zgolj polagati, ne ravnati z njimi na silo, zložiti pa jih ne smete višje kot do vrha zadnjih sedežev.

Škodini inženirji so zelo izkušeni v tem procesu, zato ni zagotovila, da bo vam uspelo priti do enake številke. Običajno premagajo celo računalnik, pa čeprav za zgolj nekaj litrov.

 

PREDHODNA NOVICA

Recept za druinsko sreo

Recept za družinsko srečo

– Octavia četrte generacije moderne dobe je pričakovano prostorna in udobna kot še nikoli
– Z dvolitrskim turbodizlom s 110 kW (150 KM) je dovolj hitra, uglajena in zelo varčna
– Najnovejša koncernska tehnika vpliva na ceno, ki se z nekaj dodatki giblje okoli 30 tisočakov

14.12.2020 · Borut Fakin · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA