Novice Škoda

Med 'izvidnike' se podaja tudi fabia combi

23.10.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Med  izvidnike  se podaja tudi fabia combi

Približno dva meseca po predstavitvi osvežene fabie so Čehi predstavili novo terensko orientirano različico tega modela, ki stavi predvsem na aktualne modne zapovedi iz sveta avtomobilizma, čeprav ob tem ohranja vse pozitivne lastnosti različice fabia combi, od katere je nasledila tudi paleto opreme in pogonskih sklopov.

Fabia combi scoutline bo ponovno navdušila predvsem modno orientirane kupce, ki cenijo terensko orientiran izgled tega priljubljenega  5-vratnega kompaktnega karavana, čeprav fabia combi scoutline v resnici ne želi biti SUV (terensko prehodno vozilo za delo, šport in prosti čas), ker nima povečanega razmika med karoserijo in vozno podlago, niti ne bo na voljo v različici s 4×4 pogonom. Najbolj markantni zunanji oblikovalski elementi pri takšni fabii so vidni v obliki plastičnih zaščitnih
elementov na sprednjem in zadnjem odbijaču, ker poudarjajo nekoliko bolj robustno zasnovo tega avtomobila. Ti deli so črni, medtem ko sta integrirana ščitnika podvozja spredaj in zadaj izvedena v zrcalno srebrni barvi, ki dominira tudi pri obeh ohišjih zunanjih bočnih ogledal ter pri nameščenem paru strešnih sani. Ob straneh so kolesna ohišja in stranska pragova zaščiteni s črnimi plastičnimi obrobami. Podobo različice fabia combi scoutline zaokrožuje set nameščenih 17-palčnih koles s
platišči (model Braga) iz lahkih kovin.

Ponudba opreme za to novo različico s trenutno še neznano prodajno ceno temelji na paketih, ki so že na voljo kupcem nedavno (v letošnjem avgustu) prenovljene fabie, enako velja tudi za ponudbo pogonskih sklopov, kjer boste zaman iskali kakšno ‘traktorsko’ gnano fabio. Vsi vgrajeni bencinski motorji se ponašajo z izpolnjevanjem kriterijev, ki jih predpisuje norma Euro 6d-TEMP. Trenutno neznan pa ostaja tudi datum pričetka prodaje.

PREDHODNA NOVICA

Novo ime za novi kompaktni model

Novo ime za novi kompaktni model

– Ime izhaja iz latinščine in pomeni ‘stopnice’ ali ‘lestev’
– Škoda je z modelom Scala pri dizajnu in tehnologiji naredila velik korak naprej
– Škodin prvi evropski model s stiliziranim napisom ‘ŠKODA’ na zadku
– Nova Škoda Scala se bo javnosti predstavila še pred koncem tega leta

18.10.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

 koda s Scalo popolnoma na novo definira kompaktni razred znamke

Škoda s Scalo popolnoma na novo definira kompaktni razred znamke

Nov značaj, nova tehnologija, novo ime: češka znamka s Škodo Scalo razširja ponudbo priljubljenega kompaktnega razreda. Prvi popolnoma na novo razviti model nudi visoko raven aktivne in pasivne varnosti, žaromete in zadnje luči s celostno LED‑tehnologijo, veliko prostora za prtljago in potnike ter številne ‘simply clever’ rešitve.

25.10.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info