Novice Škoda

Ekipi Target motorsport in IK Sport za volanom fabie R2

13.4.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Ekipi Target motorsport in IK Sport za volanom fabie R2

Bogate izkušnje avtomobilske znamke Škoda pri izdelovanju avtomobilov se odražajo tudi na svetovnih in domačih reli prizoriščih, kjer dosegamo odlične rezultate. Ker imamo tudi sami veliko športno srce, smo se odločili, da tudi letos po naših najboljših močeh podpremo dve ekipi, ki se bosta borili v slovenskem državnem prvenstvu v reliju.

Želja avtomobilske znamke Škoda, ki jo pri podjetju Porsche Slovenija vodi direktor Petr Podlipny, je: da letošnje državno prvenstvo osvoji slovenski voznik z avtomobilom znamke Škoda. Z dostopnejšim modelom Fabia R2 pa želimo pomagati mladim voznikom pri uveljavitvi in preboju med najboljše.

Kratka napoved o načrtih ekipe Target motorsport v sezoni 2012
Tudi v sezoni 2012 bo ekipa Target motorsport na dirkah slovenskega državnega prvenstva v reliju nastopala z vozilom Škoda Fabia razreda S2000. Glavni cilj je še tretje leto zapored osvojiti naslov državnega prvaka, kar bo ekipa skušala doseči z voznikom Aleksom Humarjem.

Nov član ekipe je Florjan Rus, ki bo na mestu sovoznika zamenjal Zmaga Logarja. Preostali del ekipe pa ostaja nespremenjen. Želimo si, da bi uspeli nadaljevati trend preteklih dveh sezon, ko je bila ekipa Target motorsport v konkurenci državnega prvenstva nepremagana na vseh relijih. Zavedamo se, da smo v zadnjih dveh sezonah dosegli izjemne dosežke, a upravičeno upamo, da jih bomo letos ponovili.

Za ekipo Target motorsport: Erik Logar

Ekipa IK Sport
Škoda Fabia R2
Dirkača ambiciozno v sezono 2012
V letošnji sezoni v DP v reliju, ki bo sestavljena iz šestih zahtevnih relijev, bodo nastopali s kar dvema dirkačema, Miho Prekom (AK ATOM) in Aljošo Novakom (KROKAR TEAM).

Prek je lanski prvak v najmnožičnejši diviziji I in ker v dirkanju sodeluje skoraj vsa družina (njegov brat Aleš je evropski prvak v gorskih dirkah), o dirkaškem dednem materialu ne gre dvomiti. 20-letni Novak pa je eden od mladih talentov, ki se v dirkaškem svetu zelo hitro uveljavlja. Ker so pri IK Sportu pri svojih posadkah združili izkušnje in mladost, potihem računajo na naslov prvaka v diviziji II in čim boljšo uvrstitev v skupnem seštevku domačega prvenstva.
 
Vodja ekipe IK Sport Miran Kacin zato pred sezono ugotavlja, da z ekipo in obema posadkama že nestrpno pričakuje prvi reli v Avstriji. ” Zima je bila kar kratka, glede na obilico priprav na novo sezono, zdaj pa v novo sezono gledamo optimistično. Z našo ekipo se bomo potrudili, da bomo obema posadkama nudili optimalno tehnično podporo in s tem upravičili zaupanje Škode in ostalih pokroviteljev.” Veliko bolj zgovorna sta bila dirkača, ki se bosta morala spopasti s kar hudo konkurenco.

“Letošnja sezona bo zame prinesla veliko novih izzivov. Čaka me deset relijev, poleg državnega prvenstva še pokal mednarodni Mitropa, kar je skoraj toliko, kot sem jih odpeljal v celotni moji karieri. Sem še mlad dirkač in zato potrebujem vsak dirkaški kilometer. Z napredkom sem zadovoljen, zato me tudi letošnji preskok na Fabio R2 zelo veseli. Reliji bodo zelo raznovrstni in zahtevni, konkurenca pa prav letos izredno močna. Pred prvim relijem je še težko govoriti o konkretnih ciljih, saj
bodo prav prve dirke pokazale razmerja med najboljšimi vozniki. Sam upam, da bom lahko uvrščen kar najvišje,” je dejal Aljoša Novak (Krokar Team).

“Glede na napredek, ki smo ga dosegli na pripravljalni avstrijski dirki Rebenland, sem optimističen, pravzaprav komaj čakam na start domačega prvenstva. Dirkalnik škoda Fabia R2 se je izkazal kot zelo dober, skupaj s češkim prvakom Romanom Kresto smo odlično nastavili podvozje, sedaj se morava še s sovoznikom prilagoditi hitrejšemu ritmu. Rezultat na avstrijski dirki je težko napovedovati, saj se bo treba hitro prilagoditi spremenljivim pogojem na cesti. Toda za vse bo enako, zato je treba to
vzeti kot izziv. Po prvih kilometrih za volanom dirkalne Fabie vem, kje so rezerve, zato si želim konstantnega napredka – in tudi rezultati bodo prišli, saj bo sezona še dolga,” je poudaril Miha Prek (AK Atom).

Letošnje reli dirke:
13.-14.4. Rally Lavanttal (AVT)
11.-13.05. 35. Rally Saturnus
09.-10.06. 27. AMTK Rally Velenje
01.07. 10. Rally Maribor
02.09. Rally Alpi Orientali (ITA)
14.10. Rally Idrija

PREDHODNA NOVICA

Dominacija znamke  koda

Dominacija znamke Škoda

Danes so pri reviji Auto Express razkrili letošnje dobitnike prestižnega priznanja ‘Driver Power’ raziskav, ki z dobljenimi odgovori pričajo o zadovoljstvu britanskih lastnikov z različnimi znamkami avtomobilov.

11.4.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Nova kompaktna limuzina se bo imenovala rapid

Nova kompaktna limuzina se bo imenovala rapid

› Vstop na evropski trg v letu 2012, različica za kitajski trg nared leta 2013
› Privlačno vozilo v segmentu med modeloma Fabia in Octavia
› Osrednjega pomena za Škodino strategijo rasti 2018

24.4.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info