Novice Škoda

Dobitnik nagrade Red Dot

21.4.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Dobitnik nagrade Red Dot

ENYAQ iV je na svoji premieri navdušil in prejel prestižno nagrado Red Dot za izjemno produktno oblikovanje. Električni SUV je mednarodno strokovno žirijo navdušil predvsem s svojim čustvenim in mogočnim dizajnom. ENYAQ iV tako s prejemom prestižne nagrade nadaljuje zgodbo o uspehu češkega proizvajalca vozil: podjetje ŠKODA AUTO je do danes osvojilo že 16 nagrad Red Dot.

Posebna filozofija oblikovanja ENYAQA iV se kaže v uravnoteženih merah, strukturnih linijah in izraziti mreži hladilnika. Proizvajalec svoj prvi električni SUV po želji opremi s Crystal Face: sestavlja ga 131 diod LED, ki osvetlijo mrežo hladilnika in ustvarijo osupljiv videz. Crystal Face ustvari edinstven svetlobni učinek tudi v kombinaciji s funkcijama Coming Home in Leaving Home. Na zadnjem delu električnega SUV-ja poseben vtis ustvarjajo dinamični smerniki.

ENYAQ iV postavlja nove standarde tudi v notranjosti, saj se ponaša z izjemno veliko prostora. Njegova prostornost je enaka kot pri modelu KODIAQ, čeprav je električno vozilo krajše od kompaktne OCTAVIE. Dizajnerske oblike, ki spominjajo na okusno opremljena bivalna okolja, so zamenjale običajno oblikovanje. »Loft« se na primer zgleduje po sodobnih družinskih stanovanjih, »Lodge« odlikujejo predvsem trajnostni materiali, »Lounge« pa združuje uporabnost in ekskluzivnost. Na področju povezljivosti SUV med drugim ponuja 13-palčni multimedijski zaslon, projicirni zaslon s tehnologijo obogatene resničnosti ter daljinsko parkiranje prek aplikacije MyŠKODA. Doseg več kot 520 km (WLTP) za voznike ENYAQA iV pomeni razdaljo, ki zadostuje za vsakodnevno vožnjo, in to brez emisij.

Približno 50 strokovnjakov ocenjuje produkte iz približno 60 držav
Nagrada Red Dot je ena najbolj znanih oblikovalskih nagrad na svetu, ki pomeni pečat kakovosti pri oblikovanju produktov. Mednarodno žirijo sestavljajo neodvisni strokovni novinarji, oblikovalci in profesorji oblikovanja. Na letošnji 66. podelitvi nagrad Red Dot so strokovnjaki individualno preskusili, obravnavali in ocenili približno 7800 prijavljenih produktov iz približno 60 držav. Posebno pozornost so namenili merilom, kot so stopnja inovativnosti, formalna kakovost, funkcionalnost, trajnost in ekološka sprejemljivost.

Z nagrado, ki jo je prejel ENYAQ iV, je ŠKODA že 16. prejela prestižno nagrado kakovosti za produktno oblikovanje. Poleg tega je češki proizvajalec vozil prejel nagrado v kategoriji Brands & Communication Design (produktno in komunikacijsko oblikovanje) 2019 v kategoriji »Brands« za uspešno oblikovanje komunikacije blagovne znamke.

PREDHODNA NOVICA

Pet zvezdic na preskusu Euro NCAP

Pet zvezdic na preskusu Euro NCAP

› Prvi električni SUV znamke ŠKODA se z najvišjo oceno uvršča med najvarnejša vozila
› Najboljši rezultat pri zaščiti odraslih in otrok v notranjosti vozila doslej
› Novi ENYAQ iV nadaljuje serijo vozil ŠKODA, ki so prejela pet zvezdic

21.4.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

 KODA razkrila skice zunanjosti nove FABIE

ŠKODA razkrila skice zunanjosti nove FABIE

›  Četrta generacija priljubljenega modela bo bistveno večja in bolj čustvena
›  Sprednji žarometi in zadnje luči so vizualna in tehnična posebnost
›  Svetovna premiera nove ŠKODA FABIE bo maja

24.4.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info