Novice

Škoda svojo rally zapuščino kaže z imenom Monte Carlo

11.6.2018 · Avtohiša Pan-Jan

 koda svojo rally zapuino kae z imenom Monte Carlo

Škodin poklon svoji moto šport zapuščini se pokaže z imenom Monte Carlo. Modeli, poimenovani po eni izmed najbolj znanih rally dirk v Monte Carlu, bi nas radi spomnili na dosežke Škode v tem tekmovanju. Oznaka Monte Carlo je rezervirana za Škodine manjše avtomobile Citigo, Fabia in Rapid.

Navkljub poklonu športni dediščini od modelov Monte Carlo ne pričakujte zelo športne vožnje. Spremembe so večinoma površinske, a občutek vožnje je vseeno drugačen.

Citigo je znižan za 50 milimetrov in ima malce trše (bolj športno) podvozje, zunanji elementi kot so stranska ogledala, maska hladilnika in streha so v črni barvi, spredaj pa ima tudi spojler. 16 palčna črna platišča dobite standardno na avtomobilu, pri strani pa ima tudi črn vzorec, ki da avtomobilu zelo športen videz ter napis Monte Carlo na B-stebričku. Tudi zatemnjena stranska stekla dopolnjujejo videz, prav tako pa zadnji žarometi. Na zadnjem koncu izgledu dodata še spojler in difuzor ter zopet isti vzorec kot pri strani. Znotraj se nadaljuje podoben stil. Strop je v črni barvi, oblazinjenje in sedeži so atraktivno rdeče črni, prav tako pa so šivi po tekstilnih tepihih rdeče barve. Za piko na i pa na zadnjih vratih ni napisa ŠKODA in CITIGO. Po nivoju opreme je Monte Carlo nad nivojem Ambition in je zelo podoben opremi Style.

Pri Fabiji zgodba ni dosti drugačna. Spredaj s črnim spojlerjem in črno masko hladilnika. Standardno so nameščena 16-palčna črna platišča, z možnostjo izbire 17-palčnih črnih platišč. Na B stebričku je napis Monte Carlo, streha in stranska ogledala so v črni barvi, nad zadnjim steklom je nameščen spojler, na spodnji strani pa zadnji difuzor. Znotraj se lahko pohvali s športnimi rdeče črnimi sedeži, jeklenimi pedalkami in armaturno ploščo z izgledom ogljikovih vlaken. Celoto zapolnjuje še veliko panoramsko okno, zatemnjeno kakor stranska stekla.

Pri Rapidu dobite z izvedbo Monte Carlo edinstveno obliko 16 ali 17-palčnih platišč, črna stranska ogledala, masko hladilnika in zadnji spojler. Notranjost avtomobila je športno črna z rdečimi šivi, aluminijastimi pedali, spodaj prirezan volan in školjkasti sedeži pa dodajo Rapidu še občutek dinamičnosti.

Modeli Monte Carlo so prava izbira za ljubitelje bencinskih športov, ki iščejo sodobno vozilo kompaktnih mer in atraktivnega izgleda. Vozili se boste malo bolj športno, a vseeno tudi udobno in ekonomično. Navaditi se boste morali le na številne poglede, ki jih do sedaj morda niste bili navajeni .

 

PREDHODNA NOVICA

 koda Superb Sportline

Škoda Superb Sportline

Kakor namiguje ime, je Sportline športna verzija že poznanega Superba. Na srečo Škoda ni šla predaleč s športnim delom imena, saj je še vedno ravno tako udoben in uporaben kot navaden Superb. Kaj potem pravzaprav je? Na kratko, poezija na kolesih.

4.6.2018 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

 kodini vajenci predstavili peto konceptno vozilo

Škodini vajenci predstavili peto konceptno vozilo

– Škoda Sunroq temelji na kompaktnem športnem terencu Škoda Karoq
– 23 vajencev iz Škodine poklicne šole je na projektu delalo skupaj osem mesecev
– Škoda Sunroq združuje športnost in open-air občutek s praktičnostjo
– Kupci in ljubitelji znamke Škoda sodelovali pri iskanju imena

12.6.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info