Novice

Škoda Superb Sportline

4.6.2018 · Avtohiša Pan-Jan

 koda Superb Sportline

Kakor namiguje ime, je Sportline športna verzija že poznanega Superba. Na srečo Škoda ni šla predaleč s športnim delom imena, saj je še vedno ravno tako udoben in uporaben kot navaden Superb. Kaj potem pravzaprav je? Na kratko, poezija na kolesih.
Če še ne poznate vseh podrobnosti o Superbu, si lahko o njemu preberete na povezavi. https://www.panjan.si/nasveti/zakaj-je-skoda-superb-pravi-avto-za-vas/

Kaj točno je drugače, kot pri navadnem Superbu? Brez da bi avtomobila stala en ob drugem, boste težko določili kaj je tisto, ampak nekako izgleda Sportline drugače. Bolje. Sprednji odbijač je malo bolj nabit ter z bolj ostrimi linijami ter črnimi dodatki. Prav tako so črna stranska ogledala. Standardna platišča so 18-palčna v črni barvi z odtenkom platine ter visokem sijaju, za doplačilo pa dobite 19-palčna. Oblazinjenje na stropu je črne barve, prav tako stranske obloge, volan pa je dobil usnjeno prevleko in okrasne srebne šive. Pa da ne pozabim na bolj športne sedeže, ki telo lepo objamejo in so oblečeni v Alcantaro.

Večje spremembe so na tehničnem področju. Avtomobil je spuščen za 15 milimetrov ter postavljen na aktivno podvozje, ki vam omogoči izbiro načina vožnje. Eko, Normal in Sport. Tako se glede na izbiro načina vožnje vzmetenje utrdi ali zmehča, volan, menjalnik in pedal za plin se učvrstijo in postanejo bolj odzivni na manjše spremembe. Kljub temu, pa so spremembe na avtomobilu razmeroma majhne. Tudi v načinu Sport je avtomobil še vedno uglajen in udoben. Čeprav Superb Sportline ni tako športen, kot je na primer Octavia RS, pa je njegova šasija odlična in je avtomobil zabaven za vožnjo skozi ovinke. Zaradi štirikolesnega pogona je oprijema veliko, v ovinkih pa se tudi relativno malo nagiba.

Superb Sportline je trenutno na voljo z dvema dvolitrskima dizelskima motorjema s 150 ali 190 konjskimi močmi. Kombinirane porabe dizelskih različic, se gibajo med 4,2 in 5,2 litri, odvisno od izbire menjalnika in pogona, ki je lahko sprednji ali 4×4.

Superb Sportline je torej športno olepšan Superb, ki so mu dodali nekaj dodatnih voznih zmožnosti. Kar dobite, je zares velik avto, z velikim prtljažnikom, prostornostjo in udobjem, ki so mu dodali še športne lastnosti. V procesu »pošportenja« pa ga niso pokvarili, ampak mu dodali tisto piko na i, ki Superba zares loči od konkurence. Priporočamo!

 

PREDHODNA NOVICA

Rokometni klub SVI  gre v prvo slovensko ligo

Rokometni klub SVIŠ gre v prvo slovensko ligo!

Pretekli teden smo bili sponzor tekme lokalnega rokometnega kluba SVIŠ. V zadnji tekmi sezone so fantje z zmago nad rokometnim klubom Drava iz Ptuja priigrali naslov prvaka rokometne lige 1.B.

15.5.2018 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

 koda svojo rally zapuino kae z imenom Monte Carlo

Škoda svojo rally zapuščino kaže z imenom Monte Carlo

Škodin poklon svoji moto šport zapuščini se pokaže z imenom Monte Carlo. Modeli, poimenovani po eni izmed najbolj znanih rally dirk v Monte Carlu, bi nas radi spomnili na dosežke Škode v tem tekmovanju. Oznaka Monte Carlo je rezervirana za Škodine manjše avtomobile Citigo, Fabia in Rapid.

11.6.2018 · Avtohiša Pan-Jan