Zakaj je poliranje vozila priporočljivo?

 Pregovor pravi, da bo avtomobil služil lastniku le tako dobro, kot lastnik skrbi za avtomobil, zato ne smemo nikakor pozabiti tudi na barvo in lak.

 Vaše vozilo je vedno izpostavljeno raznim dejavnikom, ki pa ga poškodujejo, če ta ni pravilno zaščiten. S poliranjem avtomobila popravimo poškodbe na avtomobilu, ki jih povzroča sonce, onesnaženo ozračje in predmeti kot so površinske praske vej, udarci kamenčkov, smola z dreves, zračne rje, pranje z neprimernimi preparati, šamponi ali dotrajanimi pripomočki.

 Poliranje vozil je priporočljivo opraviti enkrat letno. Najbolj primeren čas za poliranje je pozno jeseni tik pred zimo ali takoj spomladi po končani zimi. Z njim se z laka odstrani nepravilnosti ter barvo popravi na 85 do 95 odstotkov popolnosti.

 Glede na stanje laka na vašem vozilu se odločimo kakšno poliranje potrebuje. Po zahtevnosti jih delimo v tri stopnje.

Prva stopnja je primerna za skoraj nova ali dobro vzdrževana vozila z osnovnim poliranjem in odstranjevanjem manjših površinskih prask s čemer poudarimo globino barve. Druga stopnja je potrebna na vozilih kjer je vidna obraba laka, predvsem na temnejših barvah, kot so črna, rdeča, modra ter zelena. Tretja stopnja poliranja je potrebna pri starejših vozilih oz. vozilih, ki so bila izpostavljena težjim cestnim oz. vremenskim razmeram in jim želimo povrniti prvotni sijaj.

 

Poliranje vozila poteka v naslednjih korakih:

  1.   Pred poliranjem je potrebna zaščita ne poliranih površin vozila z zaščitnim trakom.
  2.   Kot prvo uporabimo grobo čistilno pasto za odstranjevanje močne oksidacije, kislih  dežnih madežev in prask.
  3.   Sledi uporaba srednje grobe polirne paste za odstranjevanje avto pralnih prask in lahke do srednje oksidacije.
  4.   Nato šele fino poliranje, ki ne vsebuje voska ali silikona.
  5.   Na koncu sledi odstranjevanje zaščitnih trakov, pranje ter nanos voska, ki ustvari dolg, globok sijajen videz in moker efekt.

 S poliranjem odstranimo med 1 – 7 mikronov (lak ima v povprečju debelino med 120 – 150 mikronov).   

 Po končanem postopku poliranja vozila je lak vozila zaščiten v takšni meri, da se sama umazanija ne prime samega laka, drobni kamenčki, ki letijo iz vozila pred nami težje poškodujejo sam lak na vozilu in nenazadnje je vozilo zaradi svojega sijaja lepše.

 V podjetju Pan-jan d.o.o. vam nudimo strojno poliranje celotnega vozila s priznanimi politurami. Prav tako vam površino vašega vozila zaščitimo z visoko kakovostnim voskom, ki ohranja vašemu vozilu svežino in lesk.

 

Podobne objave