|

Urša Bogataj nam je zaupala, kje jo bomo lahko videli prihodnjo sezono

Na dnevih odprtih vrat smo med prijetnim celodnevnim druženjem, spoznavanjem novosti in zanimivosti iz avtomobilskega sveta, sproščenim klepetom ter obilo testnimi vožnjami, imeli priložnost se zapeljati v novi KII SPORTAGE in poklepetati z njeno novo lastnico, olimpijsko prvakinjo v smučarskih skokih, Uršo Bogataj.

Izjemno uspešna smučarska skakalka Urša je med zanimivo vožnjo zaupala kar nekaj prijetnih informacij in njenih načrtov za prihodnost, ki so vse prej kot vsakdanji in dolgočasni.

Vabljeni, da preberete več v intervjuju spodaj. 

Urša, živijo. Kako se počutiš v svoji novi KII SPORTAGE? Koliko časa jo že imaš sedaj?

“Živijo, super je. Sedaj jo imam mislim da en teden.”

A je dovolj velika za tvoje skakalne smuči?

“Ja, uf, je je. Tale je pa še skoraj prevelik avto za moje smučke (v smehu).”

Je dovolj velik tudi, če prinese smučke še tvoja cimra Nika?

“Ja ja, sigurno. Lahko greva celo na priprave z njim.” 

Super, edino na tekme pa ne bi mogla it z njim, kajne? Ker ti, ko greš tekmovat, pripelješ povrhu vsega še 2 zlati medalji s sabo. Vzameš to kar zares. 

“Ja ja, vzamem kar resno tekmovanja (v smehu).”

Skratka, čestitke za letošnjo res izjemno in fenomenalno sezono. Si se uspela že kaj spočiti?

“No, na dopust ravno še nisem odšla. Sem še na faksu, tako da sem imela samo malo premora s treningi.”

Žiga in Nika sta bila na Tenerifih. Se pravi nisi bila tudi na dopustu s svojo cimro?

“Hehe, ne ne, nisem bila. Sta odšla kar sama.”

Tvoj avto je čisto čist, tako da v avtu očitno ne ješ? V Pekingu vemo, da hrana ni bila preveč dobra.  Kaj si si najprej privoščila, ko si po olimpijskih igrah prišla nazaj v domačo Slovenijo? A si si privoščila prave domače orehove štruklje, ki jih obožuješ? 

“Ubistvu ne. Štruklje sem prvič po OI jedla šele kakšen mesec nazaj, ker se ti štruklji kuhajo zelo dolgo na sopari in so kar zamudni. Drugače pa ja, sem si sigurno vseeno privoščila kakšno boljšo hrano kot v Pekingu.”

Kako se običajno sproščaš? Te vožnja sprošča ali utruja?

“Ne ne, niti ne. Navadno si prižgem še kakšno prijetno glasbo in se rada vozim, mi je lušno.” 

Med sezono voziš sama ali imaš voznike?

“Ne, vozim kar sama. Vsaj do treningov oz. do dogovorjenega mesta, kjer pa me potem pobere trener.”

Kako pa se sproščaš pred tekmo, med serijama itd.?

“Pred tekmo skoraj isto, poslušam najboljšo glasbo, drugače neke večje rutine pa nimam med tekmo. V bistvu vmes tudi ni toliko časa.”

Kakšno glasbo rada poslušaš?

“Dejansko prav vse.”

Na sprejemu po prihodu iz Pekinga si dejala, da komaj čakaš veselice. Sedaj se že počasi začenja sezona veselic, se veseliš?

“Ja ja, veselice so mi zelo všeč. Mislim da tudi zato, ker prihajam iz takega okolja, kjer jih je veliko in mi tudi paše se kdaj tako sprostiti.”

Sedaj imaš KIO Sportage, da lahko prideš tudi na strme in oddaljene ter bolj zahtevne terene. Vemo, da zelo rada hodiš. Kaj bo tista prva pot oz. destinacija, kamor boš peljala KIO?

“V hribe res zelo rada hodim. Nimam sicer še nekega plana, bom šla pa definitivno na dopust z njo. Na morje sigurno.”

Če greva nazaj k skokom … Si imela v življenju kakšno vzornico v smučarskih skokih ali pa na sploh v športu?

“Ja sigurno, sicer v skokih sem imela bolj moške vzornike. Na primer zelo mi je pri srcu Simon Ammann, drugače pa mi je bila vzornica zagotovo vedno Petra Majdič.”

Kako pa gledaš na Kramarjevo, ki je letos ni bilo v Pekingu in na Saro Takanaši?

“Obe zelo spoštujem in cenim. Sara je že vsa leta v vrhu, kar je res pohvale in spoštovanja vredno in da je lahko vedno na takem nivoju. Melita Kramar pa je tudi že zadnja leta v vrhu in je zelo dobra ter perspektivna. Je še mlada, ima pa zelo lepo in dobro tehniko skakanja, ki mi je zelo všeč.”

Na sprejemu si nas vse šokirala, da so bile to tvoje zadnje olimpijske igre. Povedala si, da na fakulteti pospešeno in pridno študiraš. Kaj boš torej počela, ko boš smuči postavila v kot?

“Vidim se, da bi se mogoče kdaj ukvarjala z otroki in bila trenerka otrok. Vem, kaj bi rada počela in res upam, da bom imela možnost početi to, kar me veseli.”

Koliko boš pogrešala oz. kako se bo v reprezentanci kazala odsotnost Špele Rogelj?

“Ubistvu bo kar drugačna situacija. S Špelo že od otroštva trenirava skupaj in si skoraj ne predstavljam, da ne bi več oz. še nismo sedaj začeli skupnih treningov in si res ne predstavljam, kako bo. Verjetno se bo še kakšna mlajša tekmovalka pridružila ekipi in iz teh vidikov bo verjetno kar nekaj sprememb v ekipi.” 

Kakšni pa so tvoji načrti za prihodnjo sezono?

“Ja, kot ponavadi si pred sezono postavim neke cilje. In je tako, da ko enkrat nekaj dosežeš, si potem v prihodnosti postaviš še višji cilj. Letos mi je sicer že toliko uspelo, da si težko postavim še višje cilje. Vsekakor pa bi si zagotovo želela še kakšno zmago več v svetovnem pokalu od pretekle sezone. Sicer pa je to spet odvisno. Do tja je zopet leto dela in treniranja. Nivo skokov ves čas raste in moraš bit konstantno dobro pripravljen in sposoben temu vsemu slediti.” 

Sedaj pa še ena ekskluzivna novica samo za Pan-Jan, če lahko. Se v prihodnji sezoni že kaj veseliš Vikersunda? Mi že sedaj držimo pesti, da boš na letalnici poletela. 

“Ja, tako je, zelo zelo se veselim”. 

Že vizualiziraš ta polet v Vikersundu?

“Malo ga že, vendar so se na FISu odločili, da bo poletelo le 15 najboljših ženskih skakalk, tako da je treba najprej priti do prvih 15. Zagotovo si želim biti med prvih 15 in potem skočit oz. poletet.” 

Krasno, mi bomo držali pesti! Ekipa Pan-Jana, ekipa Kolman Aerijana držimo pesti, da boš poletela res daleč. Hvala za tale pogovor in super ter varno vožnjo, da si nas pripeljala na cilj pred Avtohišo Pan-Jan v Ivančni Gorici.

“Hvala tudi vam za prijeten pogovor in vzpodbudne besede.”

Urši Bogataj tudi mi želimo obilo uspešnih skokov in varnih kilometrov z novo KIO Sportage.

Podobne objave