|

Intervju z sodelavko Sanjo

Ali ste vedeli, da kljub temu, da smo daleč naokoli poznani kot avtomobilistično podjetje, na lokaciji PE Ivančna Gorica, upravljamo tudi z dnevnim barom? Bar je prijeten in v njem lahko srečate tudi našo simpatično sodelavko Sanjo Štupar. Kakšno delo opravlja, kako preživlja prosti čas, kaj jo v življenju motivira ter kateri je njen pregovor, preberite v pogovoru.

Kakšno delo opravljaš v podjetju Pan Jan in kako si se znašla tu? Kakšni so bili tvoji začetki? Na kateri lokaciji opravljaš svoje delo? Kaj te pri delu motivira?

V podjetju Pan Jan opravljam delo v strežbi, v baru Virida v Ivančni Gorici. Delo, ki ga opravljam me veseli, za ta poklic sem se odločila že zelo zgodaj in temu usmerjeno je bilo tudi moje izobraževanje. Pred tem sem delala v manjšem lokalu, ker pa sem želela doživeti nekaj več, sem med oglasi zasledila tudi priložnost za zaposlitev v podjetju Pan Jan, ki sem se mu pridružila leta 2021.  Podjetje sem poznala že od prej, saj smo z družino svoje avtomobile, že odkar pomnim, vozili k Pan Janu na tehnični pregled. Takoj sem opazila povezanost v kolektivu in prav zato sem se odločila, da se jim pridružim. Moja začetna funkcija je bila zgolj delo natakarice, kasneje pa sem s svojo voljo do dela, znanjem in elanom prešla v vlogo vodje bara.

Moja motivacija so zagotovo stranke, katere me vsakodnevno spravljajo v dobro voljo in zaradi katerih so moji dnevi v službi polni smeha, dobre volje in tako dan hitro mine. Zgradili smo res lep odnos in najlepši občutek je, ko se stranke vsakodnevno vračajo. Seveda pa smo si ljudje različni in nimamo vsi vedno dobrega dneva, kar se opazi tudi pri strankah (smeh), kljub temu se trudim, da se vsak gost v baru počuti najbolje. Eden glavnih dejavnikov in najboljša motivacija v tem podjetju je zagotovo povezanost med nami zaposlenimi.

 Kakšni so tvoji osebni interesi? Kako preživljaš čas, ko se ne vidimo v pisarni?

 Moja ljubezen je peka tort ter ostalih slaščic. V tem res uživam in se sprostim. Skorajda ni vikenda, da v naši hiši ne diši po nečem sladkem. Sladice so res moja strast v kateri lahko prikažem svojo kreativnost.

 Če se ozreš po svojih sodelavcih – katere dobre lastnosti občuduješ pri njih? Pri kom?

Kot že rečeno se prihoda v službo veselim tudi zaradi kolektiva. Med seboj smo res zelo povezani. Tako prijateljsko kot službeno. V baru imam ob sebi same mlade, komunikativne punce, katere med seboj odlično sodelujemo.

 Kako sama gledaš na svoje delo v podjetju Pan-Jan?

Delo ki ga opravljam v podjetju mi je res v veliko veselje, saj sama zelo rada delam z ljudmi. Kot že rečeno me največkrat prav stranke spravijo v boljšo voljo in popravijo še tako slab dan.

 Kaj te osebno navdihuje? Lahko z nami deliš dober citat?

Citat, ki bi ga delila in ki me navdihuje je: “brez teme ne vidiš zvezd” , kar v prenesenem pomenu pomeni, da za vsakim slabim pride nekaj dobrega.

Lahko z nami deliš kakšno anekdoto?

Verjetno bi se teh iz narave moje službe našlo kar nekaj. V spominu mi je najbolj ostala stranka, ki je prišla v lokal na čaj. Naročila je zeliščni čaj, zato sem ji prijazno postregla metin čaj, ki sem ga položila poleg skodelice. Nato ga ona odpre in da v skodelico z vodo. Po nekaj minutah me vpraša, kakšen čaj sem ji to prinesla, da naj prinesem drugega, ker mete ne želi. »Ja gospa, želeli ste zeliščni čaj« ji rečem… Metin čaj sem odnesla in ji postregla drugega.

Podobne objave